Volledig elektrische Volkswagen ID. Neo vanaf 8 mei te bestellen

De Volkswagen ID. Neo – of simpelweg Volkswagen ID. – wordt in september op de IAA in Frankfurt onthuld. De orderboeken gaan echter al op 8 mei open, zo heeft Volkswagen gisteren bekendgemaakt. 

Verkoopdirecteur Jürgen Stackmann ziet al eurotekens en probeert voor wat hype te zorgen. “Gezien de interesse voor de ID. Family die er nu al is, denk ik dat de Launch Edition van de ID. best eens uitverkocht kan zijn nog voor we het productiemodel in september onthullen.” Stackmann zei eerder dat de ID. een actieradius heeft van 550 kilometer en in de verkoop gaat voor “de prijs van een moderne Golf Diesel”. Die ligt in Nederland op dit moment zo rond de 30.000 euro.

Basisversie

De uitspraken van Stackmann zijn een beetje misleidend, want die prijs van 30.000 euro zal voor de basisversie van de ID. zijn. En die heeft geen actieradius van 550 kilometer. Volkswagen heeft namelijk al aangegeven dat er drie batterijversies komen, met naar alle waarschijnlijk een WLTP-actieradius van respectievelijk 330 kilometer, 450 kilometer en 550 kilometer. Naar verluidt beschikt de ID. over de mogelijkheid om snel te laden tot wel 125 kW.

ID. Family

De ID. komt begin 2020 op de markt (de Seat-versie hebben we op de autoshow van Genève kunnen zien). In hetzelfde jaar krijgt de hatchback in Golf-formaat gezelschap van de ID. Crozz, een volledig elektrische crossover. De ID. Buzz – een moderne variant van de T1 Transporter – volgt in 2021 en later krijgen we ook de ID. Vizzion te zien. Die elektrische sedan komt er waarschijnlijk ook als stationwagon. Of de recent onthulde ID. Buggy ook een productievariant krijgt, is nog maar de vraag.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven