Ford en Allego werken samen om het Europese dealernetwerk te elektrificeren met ultrasnel laden

Ford en Allego hebben vandaag een strategisch partnerschap aangekondigd om ultrasnelle oplaadinfrastructuur naar honderden Ford-dealers in Europa te brengen. De nieuwe samenwerking zorgt voor een verdere uitbreiding van handige en betrouwbare oplaadoplossingen voor klanten van elektrische voertuigen van Ford, nu het Amerikaanse merk op weg is naar een 100 procent elektrische line-up van personen- en bedrijfsauto’s in Europa tegen 2035.

Uitbreiding van het ultrasnelle laden

Met een laadvermogen tot 400 kW zullen de ultrasnelle Allego laadstations bij Ford dealers 24 uur per dag toegankelijk zijn voor EV-rijders en compatibel zijn met voertuigen die gelijkstroom kunnen opladen, ongeacht de fabrikant. Klanten kunnen vanaf vandaag de Explorer crossover bestellen, de eerste EV personenauto van Ford die in Europa is ontworpen en gebouwd.

Voorkeurstarieven en toegankelijkheid

Ford-klanten zullen profiteren van voorkeurstarieven wanneer ze betalen voor het opladen met hun FordPass Charging Card, de FordPass app of Plug & Charge, terwijl andere bestuurders kunnen betalen met een pinpas of creditcard.

Allego’s Chief Executive Officer, Mathieu Bonnet, zei: “Allego blijft zijn netwerk uitbreiden om te voldoen aan de vraag naar oplaadmogelijkheden die gepaard gaat met meer EV’s op de weg. Autofabrikanten zoals Ford nemen het voortouw door een grotere selectie EV’s te produceren nu de Europese markt volledig overstapt op elektrisch rijden. Door deze Ford-dealers uit te rusten met Allego’s ultrasnelle laadtechnologie, wordt de overstap naar elektrisch alleen maar makkelijker en toegankelijker voor bestuurders in heel Europa.”

Ford’s European Head of Charging & Energy, Ford Model e, Joerg Hofmeister, zei: “Ford gelooft dat laadinfrastructuur een van de sleutels is om consumenten het vertrouwen te geven om over te stappen op elektrisch rijden. Onze nieuwe samenwerking met Allego gaat de oplaadervaring sneller en handiger maken voor onze klanten, en moedigt meer bestuurders dan ooit aan om de voordelen van nulemissie te overwegen tijdens het rijden in voertuigen zoals onze nieuwe elektrische Explorer.”

BlueOval Charge Network

Ford’s European Manager, Charging & Energy Strategy and Go-to Market, Ford Model e, Oliver Adrian, zegt: “De nieuwe krachtige laadstations zullen worden opgenomen in het BlueOval Charge Network – Ford’s openbare laaddienst – dat bestuurders toegang geeft tot en laat betalen voor het laden bij meer dan 600.000 laadpunten in Europa. Een belangrijk voordeel voor Ford-klanten is de Plug & Charge-technologie bij de Allego-laadstations, waarmee snel en veilig kan worden opgeladen zonder dat een app of RFID-kaart nodig is.”

Vorig artikelChinese EV-fabrikanten betreden de Keniaanse markt
Volgend artikelXiaomi verbreedt zijn horizon en lanceert de SU7

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in