zondag, 26 mei, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsTesla Model Y krijgt nog meer range

  Tesla Model Y krijgt nog meer range

  Sinds de introductie bleek de Tesla Model Y direct een hit. Niet gezien de populariteit van de Model 3 daarvoor en het feit dat SUV’s tegenwoordig sowieso scoren. Daarbij komt ook nog eens het praktische gebruiksgemak van de Tesla en het feit dat Tesla’s zuinig met de energie omspringen. Hierdoor is de Tesla Model Y Long Range All-Wheel Drive in staat om 533 kilometer te halen op één acculading, volgens WLTP-normering. Er is nu echter een nieuwe versie en daardoor krijgt de Tesla Model Y nog meer range.

  Model Y krijgt 600 kilometer range

  Om meer klanten naar Tesla te lokken, verlaagt Tesla regelmatig de prijzen van de modellen. Hierdoor zit de standaard range nu onder de SEPP-subsidiegrens met een prijs van €43.990. De Long Range All-Wheel Drive zit hier met €50.990 echter flink boven, waardoor ruimte ontstaat voor een extra tussenstap. En deze tussenstap is er nu in de vorm van de Tesla Model Y Long Range Rear-Wheel Drive. Evenals de instapper, heeft deze uitvoering dus een enkele motor op de achteras. In de praktijk komt dit neer op een gunstiger verbruik en dus meer range. Tesla claimt een bereik van wel 600 kilometer.

  (Nog) niet in Nederland

  Tesla geeft voor de nieuwe uitvoering van de Model Y een prijs op van €48.990. Wat nog steeds aan de hoge kant is in vergelijking met de instapper. Gevolg is dus dat de All-Wheel Drive ‘maar’ €2.000 meer kost. Wat ons betreft was het een mooie stap geweest al had Tesla de prijs echt midden tussen de Standard Range en Long Range gehouden. Hiermee is de nieuwe uitvoering namelijk ver verwijderd van de SEPP-subsidiegrens. Iets wat Tesla zelf ook door lijkt te hebben, want ondanks een Europese introductie, is de nieuwe uitvoering niet beschikbaar in Nederland. Op dit moment is deze uitvoering helaas enkel te bestellen in Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken, Finland, Duitsland, België, Luxemburg en Zwitserland, Spanje, Portugal, Noorwegen, Zweden, Ijsland, Italië, Griekenland, Polen, Slovenië, Roemenië en Hongarije. Oftewel nagenoeg in heel Europa, behalve in Nederland. Zonde, want een goedkopere uitvoering van de Model Y is altijd welkom!

  Tekst: Arjan Hordijk

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  Europese automarkt in april: EV’s maken een comeback, hybride blijft populair

  De Europese automarkt leek begin dit jaar even in het slop te raken, maar de cijfers van april 2024 laten een ander beeld zien. Met een groei van 13,7% in nieuwe autoregistraties ten opzichte van april 2023 is er weer sprake van een positieve trend. Auto’s met een hybride en volledig elektrische aandrijving winnen onverminderd aan populariteit.

  e-Videos