zondag, 26 mei, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsMercedes-Benz legt wederom de lat hoger met flink wat upgrades voor de...

  Mercedes-Benz legt wederom de lat hoger met flink wat upgrades voor de EQS

  Mercedes-Benz heeft altijd vooraan gestaan in de evolutie van de automobielindustrie, en hun recente updates aan de EQS-serie bevestigen deze positie opnieuw. Met de aankondiging van de modeljaar 2024 upgrade, schuift de EQS verder naar voren als een toonaangevende speler in het segment van luxe elektrische auto’s. Met een reeks aan indrukwekkende verbeteringen, van de actieradius tot het trekgewicht, blijft de EQS de standaarden verleggen voor wat consumenten kunnen verwachten van elektrische voertuigen.

  Een staande ster en meer actieradius

  In een zet die de statusdrang onderstreep, heeft Mercedes-Benz de EQS voorzien van een nieuwe grille met chroomapplicaties en een prominente staande ster op de motorkap. Deze esthetische verfijning benadrukt de luxe uitstraling van de EQS en herbevestigt ook de iconische merkidentiteit in een tijdperk van elektrische mobiliteit.

  De actieradius van de EQS heeft ook een sprong voorwaarts gemaakt, met een toename tot 82 km extra, dankzij een vergrote accucapaciteit van 108,4 naar 118 kWh. Dit brengt de maximale actieradius van bepaalde modellen over de 800 km drempel, een indrukwekkende prestatie die de EQS nog aantrekkelijker maakt voor lange afstanden.

  Geschikt voor het zware werk

  Een andere noemenswaardige verbetering is de toename van het trekgewicht voor de 4MATIC-versies van de EQS en EQE Limousines, van 750 naar 1.700 kg. Deze verhoging opent nieuwe mogelijkheden voor EQS-eigenaren, van het trekken van een paardentrailer tot het meenemen van extra bagage voor die lange familievakanties.

  Technologische vooruitgang

  Op technologisch vlak blijft de EQS innoveren. De introductie van een automatische rijstrookwissel functie op tweebaanswegen tilt de rijassistentiesystemen naar een hoger niveau van autonomie, terwijl het MBUX Hyperscreen, nu standaard op de EQS, zorgt voor een naadloze en intuïtieve gebruikerservaring.

  Nog meer luxe en comfort

  De aandacht voor detail strekt zich uit tot het interieur, waar Mercedes-Benz luxueuze accenten heeft toegevoegd zoals gegalvaniseerd chroom op de luchtuitstroomopeningen en een extra kussen achterin met een bies van nappaleder. Bovendien verhoogt het optionele comfortpakket plus het comfort voor achterpassagiers aanzienlijk, met functies zoals een schuine voetensteun en verstelbare achterbankleuningen.

  Grensverleggend

  De doorontwikkeling van de EQS markeert een nieuw tijdperk voor het segment van de luxe elektrische voertuigen, waarin Mercedes-Benz wederom de lat hoger legt. De EQS belichaamt een harmonieuze samensmelting van verfijnde esthetiek, baanbrekende technologie, en ongekende verbeteringen in comfort en functionaliteit. Het is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een meesterwerk dat volledig is toegerust om te voldoen aan de dynamische behoeften van het hedendaagse leven. Mercedes-Benz onderstreept hiermee opnieuw zijn dominante positie in de auto-industrie door niet alleen aandachtig te luisteren naar wat hun klanten verlangen, maar door deze wensen ook om te zetten in tastbare, grensverleggende innovaties. In de EQS 2024 zien we hoe Mercedes-Benz niet simpelweg de tijdsgeest volgt, maar actief de toekomst vormgeeft.

  Tekst: Marc Verweij

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  Europese automarkt in april: EV’s maken een comeback, hybride blijft populair

  De Europese automarkt leek begin dit jaar even in het slop te raken, maar de cijfers van april 2024 laten een ander beeld zien. Met een groei van 13,7% in nieuwe autoregistraties ten opzichte van april 2023 is er weer sprake van een positieve trend. Auto’s met een hybride en volledig elektrische aandrijving winnen onverminderd aan populariteit.

  e-Videos