zondag, 2 april, 2023
Meer...

  Subaru Solterra AWD

  56.395

  27/03/2022

  Bij de ontwikkeling van de Solterra heeft Subaru flinke hulp gehad van Toyota, of is het andersom geweest? Het resultaat in dit geval: de BZ4X en deze Solterra, waarbij de laatste overduidelijk meer capabel is buiten de gebaande paden, zo bleek na deze test op de Duitse testbaan in Aldenhoven.

  02/02/2022

  Geen tweeling, maar een drieling. In december kondigde Lexus aan om ook een elektrische SUV op basis van de door moederbedrijf Toyota ontwikkelde e-TGNA-architectuur te gaan bouwen. Volgens de nieuwste foto’s wordt de Lexus RZ duidelijk een zustervoertuig van de EV’s van Toyota en Subaru.

  11/11/2021

  Uit de samenwerking tussen Subaru en Toyota konden we laatst al het eerste resultaat zien, de Toyota bZ4X. Maar nu presenteert ook Subaru zijn eerste volledig elektrische auto, de Solterra. Ook die komt volgend jaar op de weg. Uiteraard lijkt hij nogal op de Toyota bZ4X maar er zijn ook verschillen.

  21/04/2020

  Volgens berichten in de media zal de eerste elektrische auto van Subaru waarschijnlijk Evoltis gaan heten. De eerste elektrische auto van de Japanse autobouwer zal zijn wereldpremière beleven op de Tokyo Motor Show in oktober 2021. Men gebruikt voor de Evoltis het elektrische voertuigplatform dat Subaru samen Toyota ontwikkelt.

  07/06/2019

  Toyota Motor Corporation en Subaru Corporation zijn overeengekomen om gezamenlijk een platform voor elektrische voertuigen en een elektrisch aangedreven SUV-model in het C-segment te ontwikkelen.

  occasion

  Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 360
  • Winter: 270

  Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

  Meer info op ev-database.nl.