James Bond rijdt elektrische Aston Martin in volgende film Shatterhand

James Bond heeft dan weliswaar een ‘license to kill’, maar die geldt alleen voor mensen, niet het milieu. Daarom rijdt 007 – nog steeds gespeeld door Daniel Craig – in zijn aankomende film Shatterhand in een elektrische auto: een Aston Martin Rapide E.

MI6 is wat dat betreft veranderd in de milieupolitie. Iets wat zou komen door regisseur Cary Joji Fukunaga, volgens de Britse krant The Daily Mail. Die haalt een insider aan die zegt: “De beslissing komt van de nieuwe regisseur, die een enorme boomknuffelaar is. Hij werkt met Aston Martin samen om één van hun elektrische auto’s op het witte doek te krijgen. Iedereen hier is bang dat Bond gezien gaat worden als te politiek correct, maar vinden toch de tijd rijp dat hij voor een emissieloze auto gaat.”

DB5 met schietstoel

James Bond en Aston Martin werken al decennialang samen. In Goldfinger en Thunderball stapte Sean Connery in de iconische DB5 (met bekende schietstoel), in The Living Daylights reed Timothy Dalton in een Aston Martin V8 Vantage en in Die Another Day nam Pierce Brosnan de sleutels van een Aston Martin Vanquish in ontvangst. Daniel Craig had onder meer al een DBS en DB10 tot zijn beschikking. Die laatste werd speciaal voor de film Spectre ontworpen. Het design ervan kwam terug op de nieuwste Aston Martin Vantage.

Rapide E

De elektrische Rapide E moet eind dit jaar op de markt komen. Het eerste studiemodel ervan werd reeds in 2015 voorgesteld. Voor de aandrijving zorgen twee elektromotoren met een totaalvermogen van 610 pk en 950 Nm koppel. Volgens Aston Martin gaat de vierdeurs sportwagen daarmee in minder dan 4,0 seconden naar 97 km/h (60 mph) en haalt hij een top van 250 km/h. De batterij zou daarbij goed zijn voor een WLTP-actieradius van ruim 320 kilometer. Er worden niet meer dan 155 stuks van de Rapide E gebouwd.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven