zaterdag, 28 januari, 2023
Meer...

  Colofon

  Eigenaar/videoredactie
  Werner Budding (werner@e-drivers.com)

  Eigenaar/Marketing & ICT
  Marc Verweij (marc@e-drivers.com)

  Hoofdredacteur
  Bas van der Weerd (bas@e-drivers.com)

  Redactiemedewerkers:
  Bas van der Weerd, Petra Bartholomeus (e-Business), Maarten Hachmang, Laurence van Slooten, Robin Lammers, Max Erich, Werner Budding & Marc Verweij
  (redactie@e-drivers.com)

  e-Xperts
  Henk Meiborg, Maarten Steinbuch, Joeren Horlings, Maarten Hachmang & Werner Budding.

  Freelancers:
  Mark Zuurhout, Joël Fink

  Fotografie:
  Ger & Ad Adrichem

  Video:
  Patrick Johannes, Ger Adrichem, Aad Adrichem & Abdurrahim Gulten

  Met speciale dank aan:
  Peter Tates, Riti Gulati, Erik de Zwart, Maja van Schaik, Julia Budding, Ruud Hijman (Rufix) , Coen Schotanus, Jacinta Dicker, Thijs Duurkoop (RVO) & Suzan Reitsma (RVO)

  BEZOEKERSPROFIEL EN BEREIK

  Het bezoekersprofiel en de bereikcijfers van e-Drivers.com kunt u hieronder downloaden.

  Beter laat dan niet – Duurtest Hyundai Ioniq 5 ‘Project 45’

  Dik een jaar lang al levert Hyundai de Ioniq 5, en nog in een heel behoorlijk tempo ook, gezien de regelmaat dat wij ze tegenkomen op straat. Net nu de Ioniq 6 eraan staat te komen, kiezen wij voor een Ioniq 5 als duurtester.

  Aptera presenteert Launch Edition en wil productie nog dit jaar starten

  Bij sommige studies of conceptauto’s voel je al meteen aan dat er nooit een productiemodel van zal komen. Dat zou je ook denken bij de buitenissige driewielige zonneauto van de Amerikaanse start-up Aptera Motors. Maar dit model lijkt toch daadwerkelijk in productie te gaan.

  Upgrade voor de Polestar 2 op komst

  Polestar voert met ingang van modeljaar 2024 een upgrade door een de Polestar 2. Dit was wel een beetje te voorspellen. Zustermerk Volvo kondigde immers onlangs soortgelijke wijzigingen aan voor de C40 en XC40. Waar het bij Volvo alleen om de aandrijflijnen en accu’s ging, gaat het bij de Polestar 2 ook om andere zaken.

  Sono Motors krijgt subsidie van Europese Commissie. Een druppel op de...

  Nog niet zo lang geleden startte Sono Motors weer een crowd funding actie. Logisch, de vorige actie bracht uiteindelijk het gewenste resultaat. Sono Motors heeft ruim 100 miljoen nodig voor de productie van de Sion. Maar, met amper twee dagen te gaan, is nog niet eens de helft binnen. Ook de subsidie van de EU lijkt geen redding te bieden.

  Bizarre wending: productie Lightyear 0 wordt gestaakt

  Amper twee maanden geleden was er een feestje bij het Finse Valmet Automotive. Toen begon men daar met de productie van de zonne-auto Lightyear 0. Maar plotsklaps is er een bizarre wijziging in de strategie: Lightyear heeft de productie stopgezet. Men gaat zich volledig richten op het tweede model, de Lightyear 2.