ElectricBrands vraagt faillissement aan om doorstart mogelijk te maken

Xbus van ElectricBrands

De Duitse startup ElectricBrands AG, die de Evetta en de XBus op de markt wil brengen, heeft een zogenaamde insolventieprocedure onder eigen beheer aangevraagd. Dit besluit is genomen om een volledige herstructurering van het bedrijf mogelijk te maken.

Herstructurering

De insolventieprocedure omvat ook de ondernemingen ElectricBrands Financial Services GmbH, Evetta GmbH en XBUS GmbH. Sinds 2018 werkt ElectricBrands aan de ontwikkeling van diverse kleine elektrisch aangedreven voertuigen, zoals de XBus (foto boven) en Evetta (foto onder). De recente, noodgedwongen stap naar insolventie is voornamelijk te wijten aan de aanzienlijk gestegen ontwikkelingskosten en de algemene economische neergang. Ondanks deze uitdagingen benadrukt CEO Max Brandt de voortzetting van bedrijfsactiviteiten, met de nadruk op de lancering van een nieuw voertuigmodel. Hij verzekert dat de salarissen voor de komende maanden gegarandeerd zijn en benadrukt het belang van het omarmen van elektromobiliteit.

Evetta van ElectricBrands

Evetta en XBus

ElectricBrands AG heeft zich gericht op de ontwikkeling van twee opmerkelijke elektrische voertuigen: de Evetta en de XBus. De Evetta, een compacte en stijlvol elektrisch stadsautootje, was bijna marktklaar maar zal nu worden herzien en in plaats van een tweepersoons- een driepersoonsmodel worden. De XBus, aan de andere kant, is een veelzijdige, modulaire kleine elektrische bestelauto die eind dit jaar gelanceerd zou moeten worden. Het bedrijf heeft tot op heden een aanzienlijk bedrag opgehaald via crowdfunding, met meer dan 17.300 voorbestellingen en meer dan 1.200.700 euro voor de XBus.

Productie bij VDL onzeker?

Deze ontwikkelingen zijn een weerspiegeling van de dynamische en soms onvoorspelbare aard van de elektrische voertuigenmarkt. Hierdoor is het ook onzeker of het Nederlandse VDL nog steeds de productie van de XBus voor zijn rekening zal nemen. Oorspronkelijk zou VDL verantwoordelijk zijn voor de productie van dit model, maar door de recente ontwikkelingen moet ElectricBrands de uitbesteding van de productie heroverwegen. Dit kan grote gevolgen hebben voor zowel de tijdlijn als de beschikbaarheid van de XBus. En dat heeft op zijn beurt mogelijk weer een flinke impact op het bedrijfsplan en op de leveringsketen van ElectricBrands AG.

Vorig artikelDe nieuwe, elektrische Lancia Ypsilon wordt volgende week onthuld
Volgend artikelChina’s Ride-Hailing voertuigen: taxi’s van de toekomst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in