zondag, 26 mei, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsRenault zet vaart achter elektrische revolutie met Twingo

  Renault zet vaart achter elektrische revolutie met Twingo

  Renault heeft ambitieuze plannen voor zijn nieuwste project: de ontwikkeling van een elektrische Twingo die in 2026 op de markt moet komen. Dit project, onder leiding van de EV-afdeling Ampere, beoogt de productielijn in Slovenië tegen 2026 operationeel te hebben. Het kenmerkt een ambitieus streven om binnen slechts drie jaar van het concept tot de realisatie te komen.

  Prijs onder de €20.000

  Met de aankondiging van het nieuwe model streeft Renault ernaar de markt voor kleine elektrische voertuigen te veroveren door de prijs onder de €20.000 te houden. Dit initiatief werd kracht bijgezet door de onthulling van een conceptstudie in november, waaruit bleek dat het nieuwe voertuig, ondanks de benaming “Legend”, eigenlijk de geest van de originele Twingo uit de jaren ’90 belichaamt. Deze nieuwste iteratie neemt echter afstand van het huidige model door een uniek ontwerp en specificaties die niet langer het platform delen met de Smart Forfour.

  Productie en design: een nieuw tijdperk

  Volgens bronnen binnen het bedrijf, geciteerd door Reuters, heeft Ampere onlangs het definitieve ontwerp goedgekeurd en is het nu in de fase van leveranciersselectie en prototypeontwikkeling. De productie van de nieuwe elektrische Twingo zal een belangrijk moment zijn in de Renault-fabriek in Novo Mesto, Slovenië. Dit project benadrukt de efficiëntie van Renault’s ontwikkelingsproces, dat voorheen al werd geïllustreerd door de snellere totstandkoming van modellen zoals de elektrische Megane en R5.

  Efficiëntie in productie

  Renault’s aanpak om de ontwikkeling te versnellen omvat het gebruik van 20% minder onderdelen en meer gestandaardiseerde componenten. Dit initiatief, besproken door Gilles Le Borgne van Renault’s technologieafdeling, toont aan hoe het bedrijf innovatie vooropstelt om te voldoen aan de groeiende vraag naar elektrische voertuigen.

  Toekomstvisie en partnerschappen

  Het platform voor de elektrische Twingo is nog onderwerp van speculatie, met de mogelijkheid van een samenwerking met VW om het voertuig betaalbaar te houden. Deze potentiële samenwerking, gericht op het aanbieden van een kleine elektrische auto voor minder dan €20.000, weerspiegelt de gedeelde ambities van beide autofabrikanten. Hoewel gesprekken tussen VW en Renault niet officieel zijn bevestigd, duidt de interesse op een toekomst van collaboratieve innovatie in elektrische mobiliteit.

  Elektrisch portfolio uitbreiden

  Met plannen om zeven elektrische modellen te lanceren, waaronder de langverwachte R5 en R4, zet Renault stevig in op elektrificatie. De ambitie is duidelijk: een productievolume van ongeveer een miljoen elektrische voertuigen per jaar en het bereiken van prijspariteit met verbrandingsmotoren tegen 2027/2028, zonder in te boeten op winstmarges.

  Bron: Reuters / Foto’s: Renault

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  Europese automarkt in april: EV’s maken een comeback, hybride blijft populair

  De Europese automarkt leek begin dit jaar even in het slop te raken, maar de cijfers van april 2024 laten een ander beeld zien. Met een groei van 13,7% in nieuwe autoregistraties ten opzichte van april 2023 is er weer sprake van een positieve trend. Auto’s met een hybride en volledig elektrische aandrijving winnen onverminderd aan populariteit.

  e-Videos