Chinese EV merken zetten voet aan wal in de olierijke VAE

Chinese EV merken komen overal, zelfs in landen die letterlijk draaien op olie. De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is een land met 10 miljoen inwoners in het Midden-Oosten, het bestaat uit zeven emiraten, de belangrijkste zijn Abu Dhabi en Dubai. De economie is grotendeels afhankelijk van aardolie maar probeert te diversifiëren, onder andere met de bouwsector, industrie, en diensten.

De VAE is een aantrekkelijk land voor Chinese EV makers. De regering van de VAE voert een actief ondersteuningsbeleid, met als doel het aandeel elektrische voertuigen tegen 2050 te verhogen tot 50%. Om dat te bereiken wil de overheid onder andere het aantal laadstations fors uitbreiden en ondersteunt het opleidingen voor EV-technici.

Daarnaast zijn de handelsrelaties tussen China en de VAE heel goed. De VAE is een belangrijke regionale speler in China’s BRI project en eind 2023 werd de VAE lid van de BRICS, een club van opkomende landen mede-opgericht door China.

De automarkt is klein, met een verkoop van 277.525 auto’s in 2023, daarvan is ongeveer 10% elektrisch. De merken top-3 in 2023 was Toyota, Nissan en Mitsubishi. De eerste Chinese merken kwamen naar de VAE rond 2015, toen nog met benzine- en dieselmotoren, en de export van Chinese EV’s begon in 2023.

Welke Chinese merken verkopen EV’s in de VAE?

Op dit moment zijn zeker 15 Chinese merken actief in de VAE. De meeste verkopen een mix van benzineauto’s en EV’s. Zoals altijd werken de Chinezen samen met lokale partijen voor distributie, financiering en marketing.

BYD verkoopt EV’s en PHEV’s, waaronder de Atto 3, de Han en de Seal. De goedkoopste BYD’s, zoals de Dolphin en Seagull, zijn niet verkrijgbaar. BYD biedt veel financieringsopties aan, waaronder lease en koop op afbetaling.

Chery heeft benzineauto’s en de Tiggo 8 Pro PHEV in de aanbieding, en later dit jaar lanceert Chery de merken Omoda en Jaecoo, met een stortvloed aan EV’s, waaronder de Omoda 5 e-Qua en de Jaecoo 7 en 9.

Hongqi verkoopt benzineauto’s en EV’s. Het merk weet hoe het aandacht moet trekken: de enorme Hongqi E-HS9 SUV is in gebruik bij de politie van Dubai en Hongqi lokt klanten met speciale ramadan aanbiedingen.

Li Auto richtte zich eerst volledig op China, en de VEA is dan ook het eerste exportland wereldwijd voor het merk. De L9 PHEV SUV is al verkrijgbaar, en de L7 komt er aan.

Neta is relatief klein in China maar timmert internationaal hard aan de weg. Binnenkort begint de verkoop van de Neta S sedan en de Neta GT sportwagen. Verder gaat Neta als eerste Chinese automaker een assemblagefabriek openen in de VAE, die een hub moet worden voor markten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Daarmee is het nog lang niet gedaan met de Chinese invasie in de VAE. Later dit jaar komt Xpeng met de G6 en de G9 SUV’s en Zeekr met de X en de 001. Zoals altijd: als Chinese merken een kans ruiken om nieuwe markten te veroveren komen ze allemaal tegelijk.

Vorig artikelMaserati GranCabrio Folgore: elektrisch meesterwerk
Volgend artikelCitroën ë-C3 Aircross: veel ruimte, 7 zitplaatsen en een aantrekkelijke prijs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in