zondag, 26 mei, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsMaserati GranCabrio Folgore: elektrisch meesterwerk

  Maserati GranCabrio Folgore: elektrisch meesterwerk

  Afgelopen maandag, in de zonnige Italiaanse badplaats Rimini, onthulde Maserati hun derde volledig elektrische model: de GranCabrio Folgore. Als enige Nederlandse media waren wij getuige van dit historische moment. En wat een geluk dat we hier bij waren want vaak doen foto’s van auto’s, van professionele fotografen, geen recht aan de werkelijkheid. De nieuwe Maserati GranCabrio Folgore is een glorieuze uitzondering hierop.

  Visueel meesterwerk met fenomenale prestaties

  De aanblik van dit kunstwerk vervult je met de kracht en passie die in elk detail zijn verwerkt. De elegante lijnen en gracieuze vormen betoveren vanuit elke hoek, en elk aspect wekt diepe bewondering op: dit is geen gewone sportauto, dit is pure magie op wielen. Onthuld in de exclusieve kleur Liquid Rose Gold, met een softtop in Titan Grey en een verfijnd interieur in Denim en Ice, toont de GranCabrio Folgore de uitgebreide personalisatiemogelijkheden van het Maserati Fuoriserie-programma. Uiteraard is deze auto niet alleen visueel een meesterwerk maar ook een toonbeeld van fenomenale prestaties. De drie 300 kW elektromotoren – een voor, twee achter – samen zorgen voor 751 pk vermogen en maar liefst 1.350 Nm aan koppel en zelfs een tijdelijk piekvermogen van 830 pk in de overboost-modus. Een acceleratie van 0 naar 100 km/h in slechts 2,8 seconden, van 0 naar 200 km/h in 9,1 seconden en een topsnelheid van 290 km/h maken dit een van de snelste cabriolets ter wereld.

  Technische verfijning en duurzaam design

  De GranCabrio Folgore deelt zijn DNA met de GranTurismo Folgore en is uitgerust met een geavanceerde 92,5 kWh batterij, strategisch geplaatst in een T-vormige configuratie. Dit ontwerp zorgt voor een lager zwaartepunt en behoudt de iconische lage rijpositie en strakke daklijn kenmerkend voor Maserati’s grand tourers. Met een bereik van maximaal 449 kilometer en de mogelijkheid om ultrasnel op te laden dankzij 800V-technologie, is deze cabriolet geschikt voor zowel stadsritten als langere reizen. Met een gewicht van 2.340 kg is deze sportwagen aanzienlijk, maar behoudt de karakteristieke Maserati-elegantie.

  Luxe en comfort in harmonie met de natuur

  Het interieur van de GranCabrio Folgore combineert Maserati’s rijke traditie met moderne duurzaamheid. De stoelen, bekleed met Econyl, bieden comfort en esthetiek met lasergeëtste patronen die zowel visueel aantrekkelijk zijn als milieuvriendelijk. Voor optimaal comfort tijdens openluchtritten, beschikt de auto over een snel opvouwbare stoffen kap die binnen 14 seconden kan worden neergelaten bij snelheden tot 50 km/u. Voor koudere dagen zijn er nekverwarmers in de voorstoelen. Ondanks het ontbreken van de traditionele V8-ruis, bieden speciaal geïnstalleerde luidsprekers binnen en buiten een rijke geluidservaring.

  Exclusiviteit gegarandeerd

  De prijzen en levertermijnen van de GranCabrio Folgore zijn nog niet bekendgemaakt, maar de auto staat al als een unieke en exclusieve optie in de markt van luxe elektrische cabriolets. Terwijl Maserati zijn elektrische line-up blijft uitbreiden met toekomstige modellen zoals de MC20 supercar en een groot nieuw E-segment SUV, bevestigt het merk zijn toewijding aan prestaties, traditie, en duurzaamheid. Volgende week mogen we weer genieten want dan gaan we rijden in de eerste twee Maserati’s uit de Folgore serie: de Grecale Folgore en GranTurismo Folgore. Uiteraard binnenkort te lezen en te zien in videovorm op e-Drivers.com

  Tekst: Marc Verweij

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  Europese automarkt in april: EV’s maken een comeback, hybride blijft populair

  De Europese automarkt leek begin dit jaar even in het slop te raken, maar de cijfers van april 2024 laten een ander beeld zien. Met een groei van 13,7% in nieuwe autoregistraties ten opzichte van april 2023 is er weer sprake van een positieve trend. Auto’s met een hybride en volledig elektrische aandrijving winnen onverminderd aan populariteit.

  e-Videos