Volkswagen Group introduceert zeventig EV’s in de komende tien jaar

Het grote elektro-offensief van Volkswagen wordt nog groter. Op de planning stonden vijftig EV’s in tien jaar, maar dat worden er nu zeventig, verdeelt over met name de merken Audi, Seat, Skoda, Porsche en Volkswagen.

Dieselgate heeft in die zin iets goeds gebracht dat Volkswagen daarna is gestart met een enorme omschakeling naar elektrische mobiliteit. Het concern investeert de komende jaren tientallen miljarden in zijn modulaire MEB-platform en de daarop te bouwen EV’s. De eerste daarvan is de Audi e-Tron, gevolgd door de Porsche Taycan, de ID.-modellen van Volkswagen, de Seat El-Born en de Skoda Vision E. In totaal verwacht de Volkswagen Group tussen nu en 2029 zo’n 22 miljoen elektrische auto’s te bouwen. Die verwachting lag eerst op 15 miljoen.

e.GO Mobile

Volkswagen gaat zijn MEB-platform ook beschikbaar stellen aan andere fabrikanten (groot en klein). De Duitse producent e.GO Mobile is de eerste die er gebruik van gaat maken. Het bedrijf is onder meer bekend van het elektrische stadsautootje Life. Volkswagen wil EV’s zo goedkoop mogelijk kunnen aanbieden. De enorme ontwikkelingskosten van het MEB-platform moeten daarom over zoveel mogelijk auto’s worden verdeeld. Volgens de Volkswagen Group zijn er voor zowel de Audi e-Tron als Porsche Taycan al 20.000 reserveringen binnengekomen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven