Elektrische Seat El-Born is Volkswagen ID. Neo in vermomming

Ze hadden de Autosalon van Genève beter kunnen omdopen tot de Autosalon van Gen-E-ve. Zoveel elektronieuws stond er dit jaar. Seat onthulde er deze El-Born. Het model is genoemd naar een wijk in Barcelona en is eigenlijk een Volkswagen ID. Neo met een iets andere carrosserie.

Sterker nog, denk de Seat-elementen weg en je heb een idee hoe de ID. Neo eruit gaat zien. De El-Born gaat volgend jaar in productie en wordt in Zwickau op dezelfde assemblagelijn gebouwd als zijn zustermodel van Volkswagen. Onderhuids zijn ze volledig gelijk. Ze staan beide op het bekende MEB-platform van de Volkswagen Group. De Seat heeft een 204 pk sterke elektromotor, een 62 kWh-batterij en een WLTP-actieradius van maximaal 420 kilometer. Met een 100 kW-supercharger zou zijn batterij in 47 minuten weer voor 80 procent gevuld zijn.

Hittemanagement

Het is bekend dat elektrische auto’s nogal gevoelig zijn voor de buitentemperatuur. Kou zorgt bijvoorbeeld voor een lagere actieradius. Seat heeft daarom veel aandacht besteedt aan het hittemanagement van de El-Born. Volgens het merk zorgt de warmtepomp van de auto ervoor dat er zo min mogelijk elektriciteit voor koeling of verwarming wordt gebruikt. Dat is nuttig voor gebruik in landen waar het extreem koud of extreem warm is.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven