zondag, 7 augustus, 2022
Meer...

  Toyota bZ4X AWD

  61.995

  14/06/2022

  Toyota maakt voor de Europese markt al een aantal jaren gebruik van de bestelwagens van het Stellantis concern. Deze worden door Toyota onder de eigen merknaam verkocht. Beide autofabrikanten kondigen nu ook een grotere bestelwagen van Toyota aan, die ook in een elektrische versie zal worden aangeboden.

  02/02/2022

  Geen tweeling, maar een drieling. In december kondigde Lexus aan om ook een elektrische SUV op basis van de door moederbedrijf Toyota ontwikkelde e-TGNA-architectuur te gaan bouwen. Volgens de nieuwste foto’s wordt de Lexus RZ duidelijk een zustervoertuig van de EV’s van Toyota en Subaru.

  14/12/2021

  Toyota, de autofabrikant die veel liever auto’s met een hybride aandrijflijn of brandstofcellen bouwt, ging schoorvoetend over op het bouwen van elektrische auto’s. Met de aankondiging van maar liefst dertig elektrisch modellen zet Toyota toch opeens een grote stap richting elektrische mobiliteit.

  07/12/2021

  Toyota wachtte lang met het introduceren van een elektrische auto maar gaat nu vaart zetten achter de elektrificatie. De Japanse autofabrikant wil auto’s met verschillende aandrijflijnen aan blijven bieden. Voor de Europese markt zal Toyota de focus meer op elektrische aandrijflijnen gaan leggen.  

  11/11/2021

  Uit de samenwerking tussen Subaru en Toyota konden we laatst al het eerste resultaat zien, de Toyota bZ4X. Maar nu presenteert ook Subaru zijn eerste volledig elektrische auto, de Solterra. Ook die komt volgend jaar op de weg. Uiteraard lijkt hij nogal op de Toyota bZ4X maar er zijn ook verschillen.

  01/11/2021

  Toyota presenteerde dit weekend zijn langverwachte eerste elektrische auto. Zoals eerder aangekondigd wordt dit een SUV met de naam bZ4X. De eerst letters hiervan gaan we vaker tegenkomen. Dit wordt namelijk ook de aanduiding van het nieuwe ‘elektrische’ submerk van Toyota.

  occasion

  Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 420
  • Winter: 310

  Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

  Meer info op ev-database.nl.