maandag, 28 november, 2022
Homee-NieuwsVolgende mijlpaal voor Xpeng

Volgende mijlpaal voor Xpeng

Xpeng, de Chinese autofabrikant waarvan wij hopelijk ook in Nederland binnenkort de eerste modellen tegemoet kunnen zien, bereikte deze week een prachtige mijlpaal. Het bedrijf vierde namelijk het heugelijke feit dat het 100.000e voertuig van Xpeng van de band liep.

Het gaat nu dus hard bij Xpeng. De productie van het allereerste model, de G3, begon zo’n drie jaar geleden. Vorige maand vierde Xpeng de mijlpaal dat het in één maand 10.000 auto’s afleverde. Dit 100.000e voertuig werd gemaakt in XPeng’s eigen fabriek, de Zhaoqing Smart EV Manufacturing Base. Van de 100.000 geproduceerde voertuigen zijn de meeste van het type P7. Van deze sportsedan bouwde Xpeng vorige maand 7.512 eenheden.

Xpeng heeft op dit moment drie modellen in het assortiment. Behalve de G3 (een SUV) en de  P7 sportsedan lanceerde de Chinese startup onlangs ook de P5. Deze sedan, in hetzelfde segment als de Tesla Model 3, moet de eerste in serie geproduceerde auto met LiDAR-technologie worden.

Uitbreiding productie naar 300.000 auto’s per jaar

De Chinese startup is al bezig met het uitbreiden van de productiecapaciteit. Xpeng gaf op 18 augustus het startsein voor de bouw van de tweede fase van de fabriek in Zhaoqing. Als die tweede fase is voltooid wordt de productiecapaciteit verhoogd van 100.000 tot 200.000 eenheden per jaar. De uitbreiding komt mede tot stand door de financiële en materiële steun van het stadsbestuur van Zhaoqing.

Daarnaast is Xpeng ook bezig met een derde fabriek. Die komt in Wuhan en zal een jaarlijkse capaciteit van 100.000 voertuigen hebben. Dat betekent dat Xpeng binnen afzienbare tijd 300.00 auto’s per jaar kan bouwen waarmee het in korte tijd tot de grotere EV-fabrikanten behoort.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

Outisan e-Wagon: ook de bolderkar wordt elektrisch

De bolderkar: een absolute klassieker. Met zo’n kar kun je een hoop spullen in één keer vervoeren. Handig, maar de bolderkar heeft een groot probleem: het is vaak zwaar om de kar te trekken. Daar is nu een oplossing voor, want geloof het of niet: ook de bolderkar wordt elektrisch.

e-Videos