zaterdag, 28 januari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsAmbitieus e.Go Mobile opent de eerste brandstores

  Ambitieus e.Go Mobile opent de eerste brandstores

  e.Go Mobile ontsnapte vorig jaar te nauwer nood aan een faillissement. Gelukkig vond men nieuwe investeerders en kon men een doorstart maken. De productie is inmiddels hervat en wordt ook uitgebreid. Bovendien gaat men de auto’s via brandstores verkopen en daarvan zijn de eerste twee geopend.

  Bezoekers van de e.Go brandstores kunnen er de compacte elektrische e.Go Life bekijken, er een proefrit in maken en natuurlijk ook bestellen. De eerste brandstores die e.Go Mobile vorige maand in Düsseldorf en Hamburg opende, zijn slechts een voorproefje. Maar de locatie ervan laat wel wat van de ambities van e.Go Mobil zien. De eerste is aan de Königsallee, een van de populairste winkelgebieden van Düsseldorf. De andere, de e.Go brandstore in Hamburg, is gelegen aan de best wel chique Jungfernstieg.

  Wereldwijde ambities

  En ambities, die zijn er genoeg. E-Go Mobile wil brandstores openen in verschillende grote Europese steden zoals Athene en Milaan, maar bijvoorbeeld ook in Dubai. Er komt een wereldwijde campagne waarin de winkels een belangrijke rol spelen. e.GO zegt de “de hoognodige transformatie in stedelijke elektrische mobiliteit te versnellen door een duurzame en betaalbare elektrische auto aan te bieden die in vele opzichten uniek is”.

  Productie uitbreiden

  Afgelopen zomer sloot men de tweede financieringsronde van dit jaar af, welke 49 miljoen euro opleverde. Eerder dit jaar wist men al eens ruim 30 miljoen euro bij elkaar te harken. e.GO wil het nieuwe kapitaal gebruiken om haar uitbreidingsplannen te versnellen. Men gaat de productiecapaciteit uitbreiden met onder anderen nieuwe fabrieken in Bulgarije, Griekenland en Mexico.

  Nieuwe modellen

  Ook wil men de ontwikkeling van nieuwe modellen versnellen. Terwijl de productie van het enige actuele model, de Life, even stil ligt wil een van de e.Go Life afgeleid basismodel ontwikkelen. Daarnaast komt ook de SUV-variant Life Cross weer in de plannen, evenals de Life Sport. Die ontwikkelingen waren te verwachten. Nieuw is dat men zegt ook grotere elektrische auto’s te gaan ontwikkelen.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Slim elektrisch rijden doe je met de Smart #1

  Smart is bezig met een nieuwe, opwindende fase in zijn bestaan. Waar de eerste en huidige modellen van Smart vooral compacte, praktische stadsautootjes waren, ontwikkelde eigenaar Daimler samen met het grote Chinese Geely-concern de geheel nieuwe Smart #1. Een compacte, elektrische SUV die het merk op een ander niveau brengt.

  e-Videos