tesla productie model 3 y

Tesla breidt productie Model 3 en Y uit

Tijdens de bekendmaking van de financiële resultaten over het tweede kwartaal van 2020 gaf Tesla ook nadere informatie over de komende ontwikkelingen. Niet alleen over de locatie van de volgende Gigafactory in de VS, maar ook over de verhoging van de productie van Model 3 en Model Y naar 500.000 eenheden per jaar.

Meer dan een half miljoen auto’s per jaar

Dat wil zeggen: Tesla wil dit jaar “meer dan 500.000 voertuigen” leveren. Aangezien de productie van Model 3 en Model Y in Fremont zal aantrekken, zullen de productiecijfers in 2020 waarschijnlijk hoger zijn dan de leveringscijfers. Dat gaf Tesla in april ook al aan. Naar eigen zeggen kan Tesla momenteel 90.000 eenheden van Model S/X en 400.000 eenheden Model 3/Y bouwen in Fremont. Daarnaast kunnen er in Shanghai nog eens 150.000 eenheden van Model 3 worden gebouwd.

Tegen het einde van het jaar verwacht Tesla dat de capaciteit voor Model 3/Y in Fremont is gegroeid naar 500.000 eenheden. Daarnaast is men in Shanghai ook bezig met het realiseren van extra capaciteit voor de Model 3 en Y. Daar gaat men naar verwachting 170.000 eenheden per jaar produceren. En daarmee kan Tesla de vraag nog steeds niet aan. Verder meldt Tesla dat de productie van Model Y in principe veel sneller toeneemt dan die van Model 3, meldde Tesla.

Productie Model Y straks op meerdere locaties

Naast de uitbreiding van de fabriek in Fremont blijft Tesla ook zijn wereldwijde productiebasis voor Model Y uitbreiden. In Gigafactory Shanghai heeft Tesla de bouw van de productiefabriek voor de Model Y bijna voltooid. Verder zal in Gigafactory Berlijn de productie van Model Y beginnen zodra de fabriek gereed is. De bouw van die fabriek ligt nog steeds op schema.

Nieuwe Gigafactory komt in Texas

Eindelijk heeft Tesla de definitieve locatie voor de volgende Gigafactory in de VS bekendgemaakt. Deze komt in Austin, Texas, waar Tesla waarschijnlijk ook de nieuwe CyberTruck zal gaan bouwen.

Ondanks corona maakt Tesla nog steeds winst

Het is Tesla gelukt om ook tijdens de coronacrisis winst te blijven maken. Ook ligt de productie alweer op het niveau van voor de corona-crisis. Dat wil niet zeggen dat Tesla geen last heeft van de coronapandemie. Maar ondanks dat maakte Tesla voor het vierde achtereenvolgende kwartaal winst (104 miljoen dollar). De omzet bedroeg het vorige kwartaal 6 miljard dollar, vergelijkbaar met het eerste kwartaal.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven