woensdag, 7 december, 2022

BYD ATTO 3

42.998

17/11/2022

Bij de Chinese fabrikant BYD rolde vandaag de drie miljoenste elektrische personenauto van de productielijn. Hoewel BYD een jaar of 13 jaar nodig had om de mijlpaal van het eerste miljoen te bereiken, had de Chinese fabrikant maar een half jaar nodig om de sprong van twee naar drie miljoen te maken.

24/10/2022

Wie een wat grotere, 7-zits elektrisch SUV zoekt, komt al gauw bij de duurdere Europese merken uit. De BYD Tang laat zien dat ze ook in China inmiddels redelijk goed weten hoe ze de kwaliteit van deze ‘premium’ merken kunnen evenaren.

05/10/2022

Autoverhuurbedrijf Sixt wil zijn aanwezigheid in Europa sterk uitbreiden en legt hierbij de nadruk op elektrische auto’s. Om dat te kunnen realiseren, wil Sixt maar liefst ruim 100.000 elektrische auto’s bij BYD bestellen. Die moeten de komende zes jaar geleverd gaan worden.

09/09/2022

Onlangs zag je op dit platform de eerste review van de BYD Atto 3. Een interessante nieuwkomer. Nu is het de beurt aan de Han, een dikke sportsedan, met ruim 500 pk en een verrassend fraaie afwerking.

24/08/2022

Dat de Chinezen het kopiëren nog niet zijn verleerd, laat de Atto 3 goed zien. Maar dat diezelfde Chinezen inmiddels in staat zijn om de bouwkwaliteit van hun modellen op Europees niveau te brengen en de technische innovaties voorbij dat niveau te brengen, maakt de slagingskans van deze producten zeer kansrijk.

18/08/2022

Onlangs bereikte ons al het nieuws dat het grote Chinese BYD accucellen aan de Tesla Gigafactory bij Berlijn zou leveren. Toen was nog even de vraag wat Tesla daarmee van plan was. Het schijnt nu dat Tesla die LFP-accu’s wil gebruiken voor een instapmodel van de Model Y.

occasion

Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 370
  • Winter: 275

Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

Meer info op ev-database.nl.