maandag, 28 november, 2022

Aiways U5

40.950

18/10/2022

Primeurtje: we konden vorige week, als eerste Nederlanders, alvast een blik werpen op het nieuwe model van Aiways, dat na de U5 van twee jaar geleden de heel inventieve naam U6 heeft meegekregen. En dat kon nog wel eens een bijzonder ding zijn…

04/11/2021

De Chinese startup Aiways zal begin volgend jaar zijn tweede model op de Europese markt lanceren. De ontwerpers van Aiways lieten zich voor het exterieurontwerp van de U6, een sportief ogende vierdeurs SUV coupé, inspireren door haaien.

05/05/2021

Meestal wijkt een productiemodel niet al te veel af van het aanvankelijke gepresenteerde concept. Dat is ook het geval bij de Aiways U6. Deze lijkt als twee druppels water als de Aiways U6 Ion. Hij staat op dezelfde basis als de U5 maar heeft een beduidend sportiever en stoerder jasje.

12/02/2021

Een beetje autofabrikant steekt vier tot vijf jaar in de ontwikkeling van een nieuw model, Aiways zette de U5 binnen drie jaar in de markt. Afgeraffeld, of gewoon stevig doorgewerkt? We zochten het uit bij e-drivers.com, door een weekje te sturen in de U5.

24/11/2020

Aiways is eind vorige week gestart met de verkoop van de U5, een elektrische SUV. De Aiways U5 is het eerste model van de Chinese startup. Geïnteresseerden konden de Aiways U5 vorige maand al bewonderen op de EV Experience in Zandvoort. Klanten kunnen hun Aiways U5 nu configureren en bestellen.

10/03/2020

Aiways wil de eerste Chinese autofabrikant zijn die zijn modellen ook op grote schaal in Europa verkoopt. Helaas moet de marktintroductie en de start van de productie van de U5 vanwege het Coronavirus worden uitgesteld. Voorlopig concentreert de startup zich op het ondersteunen van de gemeenschap rond het hoofdkwartier.

occasion

Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 360
  • Winter: 270

Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

Meer info op ev-database.nl.