Renault Zoe meest verkochte elektrische auto Europa

Renault Zoe tot nu toe meest verkochte elektrische auto van 2020

Iedereen heeft het wel over de successen die Tesla boekt, maar laten we de Renault Zoe niet vergeten. Deze auto heeft niet het ‘disruptive’ imago van Tesla, maar er zijn er wel 300.000 van verkocht. De kleine elektrische Renault is dit jaar tot nu toe zelfs de meest verkochte elektrische auto van Europa.

Stijging van 50 procent

In de eerste helft van 2020 wist de Franse fabrikant maar liefst bijna 42.000 stuks aan de man te brengen. Alleen al in de eerste helft van 2020 stegen de verkoopaantallen van de Renault Zoe in Europa met maar liefst 50 procent.

Elektrisch offensief

Renault richt zich al sinds 2011 op elektromobiliteit. De Franse fabrikant heeft met de modellen Zoe, Kangoo Z.E., Twizy en Master Z.E. nog maar een bescheiden aantal modellen, maar daaronder bevindt zich dus wel de meest verkochte elektrische auto van de eerste helft van 2020.

Het Franse merk zal zijn elektrisch offensief in de tweede helft van het jaar voortzetten. Dat begint met een aantal (plug-in) hybride modellen (Captur Plug-in Hybrid, de Mégane Plug-in Hybrid en de Clio Hybrid) maar later dit jaar lanceren de Fransen ook de nieuwe volledig elektrische Twingo Z.E.. Later volgen ook twee elektrische cross-overs. Tegen 2022 wil de Renault Groep zijn gamma wereldwijd uitbreiden tot acht volledig elektrische modellen.

Concurrentie

Je zou mogen verwachten dat eerste plaats voor de Zoe slechts van korte tijd is. Er komt nogal wat concurrentie. Bijvoorbeeld van de PSA Group (Peugeot e-208, Opel Corsa-e) maar ook uit Duitsland, waar Volkswagen momenteel vol aan de bak gaat om de eerste eenheden van de ID.3 uit te leveren. Maar tot nu heeft Renault met de Zoe een fikse voorsprong, die de concurrentie niet zomaar inhaalt.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven