Seat Mii Electric premiere

Seat Mii beleeft première in Oslo

De wereldpremière van de nieuwe, volledige elektrische Seat Mii zal in Oslo plaatsvinden. Dat is eigenlijk een heel vanzelfsprekende keuze van de Spaanse autofabrikant. In Noorwegen worden er meer elektrische dan conventionele auto’s verkocht zodat we Oslo ook wel de ‘elektrische hoofdstad van Europa’ kunnen noemen.

In Oslo start de eerste ‘Seat on Tour’ roadshow waarmee de Spaanse autobouwer de aftrap geeft voor haar elektrische offensief. Hoogtepunt hiervan is de wereldpremière van de Mii, de eerste elektrische auto van Seat. Aansluitend zal de roadshow van Seat ook diverse andere Europese steden aandoen.

Roadshow

In Oslo zal niet alleen voor het allereerst de nieuwe Mii te zien zijn, ook de el-Born wordt daar gepresenteerd. Dit is de eerste volledig elektrische Seat die op basis van het MEB-platform van de Volkswagen-groep wordt gebouwd. Bovendien kunnen de Noren in hun hoofdstad ook de Cupra Formentor CUV bewonderen. Luca de Meo, voorzitter van Seat: “Als wereldreferentie op het gebied van elektrische mobiliteit is het volkomen logisch om de Mii als wereldpremière naar Noorwegen te brengen en de nieuwste technologie van SEAT te presenteren met twee producten die de markt in 2020 zullen schudden: de Seat el-Born en de Cupra Formentor. Het is nu het juiste moment en Oslo is de juiste plaats.”

Strategie

Uiteraard zal deze roadshow volledig aansluiten bij de elektrische strategie die Seat eerder dit voorjaar bekendmaakte. Het Spaanse automerk wil begin 2021 zes elektrische en plug-in hybride modellen in haar leveringsprogramma hebben. De genoemde elektrische versie van de Mii en el-Born zijn de eerste twee volledig elektrische modellen van Seat. Daarnaast zal er van de nieuwe generatie van de Leon en de Tarraco ook een plug-in hybride versie beschikbaar zijn. Dat geldt ook voor De Cupra Leon en de Cupra Formentor.

Nieuw voertuigplatform

De el-Born wordt gebouwd op het MEB-platform van de Volkswagen Group. Seat gaat ook een kleinere versie van de Modular Electric Drive Toolkit (MEB) ontwikkelen. Dit moet geschikt zijn voor betaalbare elektrische voertuigen met een lengte van circa vier meter. De vanaf-prijs daarvan zou minder dan 20.000 euro bedragen.

Micromobiliteit

Seat houdt zich ook bezig met micromobiliteit. De Minimó conceptcar, die Seat mee naar Oslo neemt, is hier een mooi voorbeeld van. Deze ultracompacte EV moet het comfort en de veiligheid van een auto combineren met de wendbaarheid van een motorfiets. De Spaanse autofabrikant werkt samen met diverse instellingen om het model verder te ontwikkelen. Seat, dat naast de Minimó ook de eXS KickScooter in de portefeuille heeft, zal ook de stedelijke micromobiliteitsstrategie van de Volkswagen Groep gaan leiden.

Seat Mii: betaalbaar

Seat gaf voor het eerst een afbeelding van de nieuwe Mii vrij. Op die ene foto van de achterkant is natuurlijk nog weinig te zien, al krijgen we wel de indruk dat er daar in ieder geval niet al te veel verschillen zullen zijn. Ook weten we al redelijk zeker dat de nieuwe Mii dezelfde accu en aandrijflijn als de nieuwe Skoda Citigo iV krijgt. Met het accupakket van 36,6 kWh zal de actieradius van de nieuwe Seat Mii rond de 265 kilometer (WLTP) liggen. De Mii zal volgens Seat een van de meest betaalbare elektrische voertuigen op de markt worden. “Toegankelijkheid is een van de belangrijkste kenmerken van Seat”, aldus Luca de Meo. Geïnteresseerden zullen nog even geduld moeten hebben, de voorverkoop van de elektrische Seat Mii begint in september.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven