Microlino

Configurator Microlino staat online maar levering is onzeker

Eindelijk kunnen we de Microlino bestellen. De online configurator staat nu online. De compacte Zwitserse stadsauto van Micro Mobility Systems is volgens die configurator verkrijgbaar vanaf 12.000 euro. De uiteindelijke levering van de Microlino zal wat later zijn dan men oorspronkelijk had gepland.

Microlino

De 510 kilo wegende Microlino kan met de 15 kW sterke elektromotor een maximumsnelheid halen van 90 km/uur en in 5 seconden van 0 naar 50 km/uur accelereren. Met een 8 kWh accu bedraagt de actieradius 126 kilometer, tegen meerprijs is er een 14,4 kWh accu verkrijgbaar die een actieradius van 202 kilometer geeft. Je mag met deze Isetta look-a-like gewoon op de weg rijden en hij biedt naar eigen zeggen plaats aan twee personen en drie kratten bier.

Productie vertraagd

Eigenlijk zou de Microlino dit voorjaar al van de band rollen. Er is echter een merkwaardige kink in de kabel gekomen. Op dit moment is daarom niet bekend wanneer de Microlino daadwerkelijk verkrijgbaar zal zijn. De eerste vertraging kwam doordat Micro Mobility Systems nog niet tevreden was over de kwaliteit van de prototypes van de Microlino. Het bedrijf had de Italiaanse producent Tazzari daarom wat meer tijd gegund om dit op te lossen.

Karolino

Maar sinds december is Artega de exclusieve producent van de Microlino voor Europa geworden. Dit bedrijf nam namelijk de rechten voor de productie van de Microlino van Tazzari over. Artega blijkt nu zelf ook met een soortgelijke auto op de markt te komen. Deze Karolino lijkt sterk op de Microlino en zal komend najaar al verkrijgbaar zijn. Volgens een woordvoerder is dit een op 150 punten verbeterde versie van de Microlino. Artega laat verder niets los over de planning van de productie van de Microlino en lijkt bijna te doen alsof de Microlino alleen een studie was en dat de Karolino daar het uiteindelijke resultaat van is. De Zwitserse familie Ouboter, eigenaar van Micro Mobility Systems, heeft uiteraard de nodige bedenkingen, zeker omdat er al zo’n 12.000 pre-orders zijn genoteerd. De familie vermoedt dat de eerste foto’s die van de Karolino in omloop gaan eigenlijk foto’s van pre-productiemodellen van de Microlino zijn. Een vreemd verhaal waar de juristen ongetwijfeld nog hun tanden in zullen zetten.

Configurator

Wie de configurator opent en voor levering in Nederland of België de optie ‘Worldwide’ kiest, zal zien dat de prijs bij 12.000 euro begint. De meeste mensen zullen een andere kleur dan wit wensen, wat een meerprijs van 600 euro betekent. De Longe-Range-versie heeft een actieradius van 200 in plaats van 125 kilometer en kost 2500 euro extra. Ook het premium-interieur zal veel gekozen worden omdat niet iedereen op kunstleren stoelen wil zitten. Dit kost 700 euro extra. De ‘Townie Series’ is qua uitvoering het basismodel. Wie een wat completer uitgeruste uitvoering wil kan in de configurator tegen een meerprijs van 1000 resp. 1500 euro kiezen voor de ‘Urbanite Series’ en ‘Pioneer Series’. De meest compleet uitgeruste uitvoering komt daarmee op 17.450 euro. Maar zoals gezegd kan het nog even duren voordat we hem daadwerkelijk op de weg zien.

1 Commentaar

 • Mark| 12/07/2019 bij 18:38

  Komt er in Nederland nog wat bovenop die -toch al best pittige- prijs?
  Verder erg jammer dat er geen proefritten mogelijk zijn, ik ben geïnteresseerd maar wil uiteraard eerst proefrijden alvorens >13K uit te geven.

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven