donderdag, 18 juli, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsGenesis toont Electrified G80 in Shanghai

  Genesis toont Electrified G80 in Shanghai

  Genesis gaf vorige maand met de X Concept al een veelbelovend voorproefje van een elektrische auto in ‘GT’ stijl. Het was te verwachten dat dat niet het eerste productiemodel van Genesis zou worden. Dat klopt, de op Shanghai Auto Show gepresenteerde Electrified G80 is een stuk minder gewaagd.

  In de komende jaren is Genesis van plan zijn programma elektrische auto’s aanzienlijk uit te breiden. Het bedrijf kondigde aan om tegen 2025 ten minste drie voertuigen aan te bieden, die alle van de grond af aan als elektrische auto’s zijn ontwikkeld. Naast de X Concept zou dat ook de Mint Concept kunnen zijn. Dit is een compacte, premium stadsauto voor twee personen.

  Maar voorlopig richt Genesis, het premium merk van de Hyundai groep, zich op een wat meer conventionele doelgroep. Daar past de Electrified G80 een stuk beter bij. Het betreft hier namelijk een geëlektrificeerde versie van de bestaande G80 sedan. De naam dekt de lading dus uitstekend. De elektrische variant biedt volgens de fabrikant veel luxe en sportieve rijprestaties op een hoog niveau.

  Genesis noemt behalve wat informatie over de prestaties ook bijzonderheden zoals een uitgebreide actieve geluidsonderdrukking in het interieur, een elektronisch instelbare wielophanging, een dak met zonnecellen en gerecyclede materialen voor het interieur.

  Genesis Electrified G80

  Prestaties

  De Electrified G80 is standaard voorzien van vierwielaandrijving. Hij beschikt over een systeemvermogen van 272 kW en een maximum koppel van 700 Nm. De topsnelheid wordt niet opgegeven, wel de acceleratie van 0 tot 100 km/u. Die sprint verloopt in iets minder dan vijf seconden. De actieradius bedraagt 500 kilometer volgens de NEDC-norm. Voor een optimale efficiëntie schakelt de Electrified G80 indien nodig automatisch tussen tweewiel- en vierwielaandrijving.

  Snelladen van de Electrified G80 kan met 350 kW. Genesis maakt gebruik van een 800-voltsysteem, net zoals de Hyundai Ioniq 5 en Kia EV6. Dankzij een bi-directionele oplaadmogelijkheid kan de auto ook andere apparaten van stroom voorzien.

  Ook naar Europa

  Genesis maakte er geen geheim van dat het zijn auto’s ook in Europa aan zal bieden. Maar dat is nog steeds niet officieel. Men verwacht dat Genesis binnenkort de Europese lancering zal aankondigen.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos