Baidu Geely Jidu Auto SEA platform

Geely en Baidu gaan samen intelligente EV’s maken

Jidu Auto is de naam van de nieuwe joint venture van Baidu en Geely. Niet bepaald de eersten de besten. De bedrijven zeggen dat ze de komende vijf jaar meer dan zes miljard euro aan de ontwikkeling van intelligente EV-technologie wil uitgeven.

Financiering

De aandelen van het nieuwe bedrijf zijn voor 55% in handen van Baidu, Geely heeft dus 45%. Bij de start verschaften Baidu en Geely het nieuwe bedrijf een kapitaal van ruim 250 miljoen euro. Om de ontwikkeling en de aangekondigde investeringen te financieren komt er binnenkort een financieringsronde.

Aan het nieuwsportaal Yicai Global vertelde men dat het bedrijf al een kernteam van ongeveer 100 werknemers heeft. Ook zegt men dat Jidu Auto, dat kantoren in Shanghai als Beijing heeft, de komende drie jaar tot 3.000 mensen aan gaat nemen. Daaronder zijn maar liefst 500 software-ingenieurs. In het derde kwartaal van dit jaar zal men verder details vrijgeven.

Eerste model binnen drie jaar op de markt

Ook bevestigde Xia Yiping, CEO van Jidu Auto, aan persagentschap Reuters dat de eerste EV binnen drie jaar op de markt zou komen. Aansluitend wil ieder jaar of anderhalf jaar een nieuw model uitbrengen. Jidu Auto wil ze in eerste instantie rechtstreeks aan klanten verkopen, dus zonder tussenkomst van dealers. Xia Yiping voegde eraan toe dat de voertuigen zo zouden worden ontworpen dat ze aantrekkelijk zijn voor jonge kopers.

SEA-platform

De auto’s worden naar verluidt gebaseerd op de Sustainable Experience Architecture SEA), het nieuwe open-source platform van Geely. Het SEA-platform is geschikt voor voertuigen van het A- tot het E-segment en zelfs voor lichte bedrijfsvoertuigen. Verder ondersteunt het verschillende aandrijvingsvormen. De productie vindt waarschijnlijk plaats in Hangzhou Bay in de stad Ningbo. Geely heeft daar verschillende fabrieken. De voertuigen maken naar verwachting gebruik van chips die zijn ontworpen door Baidu. De Chinese internetgigant heeft al de nodige ervaring opgedaan met de ontwikkeling van slimme autotechnologie. Zo ontwikkelde Baidu de Apollo-technologie voor autonoom rijden en beschikt ook over high-definition kaarten.

Baidu is niet de eerste Chinese technologiereus die plannen heeft plannen heeft om intelligente elektrische voertuigen te bouwen. Xiaomi, Huawei, Tencent, Alibaba en Foxconn hebben ook al (vergevorderde) plannen. Ook Sony en Apple verkennen de mogelijkheden van elektrische voertuigtechnologie.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven