donderdag, 18 juli, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsGenesis bevestigt dat de GV60 nog dit jaar verkrijgbaar zal zijn

  Genesis bevestigt dat de GV60 nog dit jaar verkrijgbaar zal zijn

  Genesis, het premium merk van de Hyundai-groep, bevestigt dat de GV60 vanaf dit jaar in Europa verkrijgbaar zal zijn. Deze elektrische SUV cross-over is van de grond af aan ontworpen als een elektrische auto. Ook kondigt men aan dat men de Genesis GV60 binnenkort kan pre-orderen.

  E-GMP-architectuur

  Net zoals de Hyundai Ioniq 5 en de Kia EV6 heeft ook de Genesis GV60 de E-GMP architectuur als basis. De Genesis GV60 is 4,52 meter lang, 1,89 meter breed en 1,58 meter hoog en heeft een bagageruimte met een inhoud van 432 liter. Voorin bevindt zich een frunk met een inhoud van 53 liter (bij de modellen met vierwielaandrijving is de frunk slechts 20 liter). Met het 77,4 kWh accupakket haalt hij een WLTP-actieradius van maximaal 517 kilometer, iets meer dan in een eerdere aankondiging.

  Laden met maximaal 350 kW

  Dankzij het 800 volt-systeem van het E-GMP-platform heeft de Genesis GV60 een hoge DC-laadsnelheid tot maar liefst 350 kW. Hiermee kan de accu van 10 tot 80 procent worden opgeladen in 18 minuten. Voor het normale AC-opladen beschikt de GV60 over een 11 kW on-board lader. Ook is de GV60 geschikt voor draadloos (inductief) laden. Verder kan hij dankzij de V2L-functie (Vehicle to Load) ook dienen als mobiele energiebron voor andere elektrische apparaten of auto’s.

  Drie aandrijvingsvarianten

  Bij de lancering zal hij verkrijgbaar zijn in drie uitvoeringen. De Premium heeft achterwielaandrijving en 168 kW, de Sport heeft een 160kW op de achteras en een 74kW motor op de vooras. De Sport Premium heeft op beide assen een 160 kW elektromotor met een unieke Drift Mode alsmede een Boost Mode die gedurende 10-seconden een extra boost geeft van 20kW + 20kW.

  Connectiviteit

  Binnenin biedt Genesis veel ruimte, comfort en luxe, en natuurlijk ook de nodige digitale functies en connectiviteit. Zo bevat het dashboard een 12,3-inch infotainmentscherm en alsmede een paneel voor het draadloos oplaadstation voor smartphones. De software van de GV60 van worden ge-update met “over-the-air” software-updates (OTA) waarmee Genesis naast het infotainment ook componenten als de wielophanging, de remmen of hulpsystemen bij kan werken. Uiteraard zal Genesis de GV60 ook uitrusten met diverse moderne rijhulpsystemen.

  Steeds meer elektrische modellen

  Het leveringsprogramma van Genesis zal tegen het einde van het jaar uit drie elektrische auto’s bestaan. Naast de GV60 komen er ook geëlektrificeerde versies van de G80 sedan en de G70 SUV, welke Electrified G80 en Electrified G70 zullen heten. Genesis wil vanaf 2025 van alle nieuwe modellen een variant met een elektrische aandrijving in het assortiment hebben. Tegen 2030 wil Genesis alleen nog maar volledig elektrische auto’s of auto’s met een brandstofcel aanbieden. De prijzen van de Genesis GV60 worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

  Gerelateerd

  2 REACTIES

  1. Als u daarvan op de hoogte wilt blijven, kunt u het beste de socials van de Genesis Nederland/Europa volgen en/of inschrijven voor hun e-mail nieuwsbrief.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos