dinsdag, 23 april, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsFisker PEAR komt waarschijnlijk in 2024 op de markt

  Fisker PEAR komt waarschijnlijk in 2024 op de markt

  Na de Ocean gaat Fisker nu ook het orderboek openen voor de PEAR. Dat wil zeggen: je kunt er eentje reserveren, al zie je nog amper wat voor auto het is. Dit tweede model, dat Fisker samen met elektronicagigant Foxconn ontwikkelt, moet een compacter model worden en in 2024 op de markt komen.

  Fisker laat nog steeds niets concreets los over het nieuwe model, maar publiceert wel een teaser. Die toont de auto van bovenaf en geeft de indruk van een soort van minivan. Het is in ieder geval een vijfdeurs auto met een lange wielbasis en een korte motorkap. De voorruit lijkt naadloos over te gaan in een groot glazen dak. De groene elementen zouden wel eens zonnecellen kunnen zijn. Verder heeft hij zo te zien camera’s in plaats van spiegels en ook zien we vlak geïntegreerde deurgrepen. De vraag is natuurlijk wat we van zulke kostbare zaken terugzien in het productiemodel. Henrik Fisker: “De PEAR wordt een betaalbare en mooie stadsauto en zal over de nieuwste technologieën beschikken. Het is een opwindend voertuig en een opwindende tijd voor het bedrijf nu we ons productassortiment uitbreiden.”

  Fisker Project PEAR

  Project PEAR

  Fisker kondigde de PEAR een jaar geleden aan. Het ontwerp is het resultaat van de samenwerking tussen Fisker en Foxconn. Deze bedrijven tekenden afgelopen voorjaar een samenwerkingsovereenkomst waarin de belangrijkste hoekstenen van Project PEAR (Personal Electric Automotive Revolution) waren vastgelegd. De productie in de VS was toen al gepland voor het vierde kwartaal van 2023. Wat dat betreft ligt het project nog netjes op schema. De productie van de Fisker PEAR zal plaatsvinden in de Amerikaanse staat Ohio, in een voormalige Lordsown-fabriek die door Foxconn is opgekocht. Men gaat aanvankelijk uit van een jaarproductie van minstens 250.000 eenheden per jaar. De PEAR zal niet alleen in Naast Noord-Amerika maar ook in Europa, China en India worden aangeboden. De vanafprijs in de VS ligt nét onder de 30.000 dollar, wat dus best wel veelbelovend is. Fisker voert hiermee dus een heel andere koers dan de meeste start-ups, die om snel kostendekkend te kunnen werken met dure modellen beginnen.

  Fisker Ocean

  Hoewel Henrik Fisker al heel wat auto’s heeft ontworpen en er al een hele tijd een elektrische auto met zijn naam erop rondrijft, is de PEAR pas het tweede elektrische model van Fisker Inc. Het eerste voertuig van de fabrikant is de Ocean, een elektrische SUV. Deze zal eind dit jaar in productie gaan bij contractfabrikant Magna in het Oostenrijkse Graz.

  Fisker Ocean

  De Fisker Ocean wordt opvallend scherp geprijsd, de prijzen beginnen bij minder dan 40 mille. Men wil ook een abonnementsmodel aanbieden. Na een startbedrag van ongeveer 3 mille kost zo’n abonnement iets minder dan 400 euro per maand, waarbij je jaarlijks 30.000 kilometer mag afleggen. Dat zijn geen officiële prijzen en afgeleid van die in de VS. Omdat de Ocean in Europa wordt gebouwd zou je mogen veronderstellen dat de auto hier niet (beduidend) duurder zal zijn. Als met name die prijzen voor het abonnementsmodel kloppen, zou Fisker hiermee wel eens een grote slag kunnen slaan.

  Nog elektrische twee modellen

  Henrik Fisker vertelde aan het Engelse magazine “Auto Express” dat men nog twee nieuwe modellen aan het ontwikkelen is. Deze worden aanzienlijk groter, luxer en duurder. De ontwikkeling gebeurt in het Verenigd Koninkrijk maar Fisker zal ze waarschijnlijk ergens anders gaan bouwen. Het bedrijf wil zelf geen auto’s produceren en besteedt de productie dus uit bij contractfabrikanten zoals Magna en Foxconn.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos