donderdag, 7 juli, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsGAC neemt mogelijk in september al auto met grafeenaccu in productie

  GAC neemt mogelijk in september al auto met grafeenaccu in productie

  De Chinese autofabrikant GAC heeft vooruitgang aangekondigd met een op grafeen gebaseerde accutechnologie. Deze accucellen hebben een aanzienlijk kortere oplaadtijd en langere levensduur. GAC claimt dat het de grafeen accucellen waarschijnlijk komend najaar in het eerste voertuig zal installeren.

  Laden in 8 minuten

  Als dit zo zou zijn, kunnen we spreken van een aardige doorbraak. Uiteraard spreekt ook GAC zelf over een “baanbrekende vooruitgang”. De fabrikant verwijst naar de meest recente tests die zijn uitgevoerd: de op grafeen gebaseerde accu kon worden opgeladen bij ‘6C’. Dat wil zeggen dat het laadvermogen zes keer maal de capaciteit bedroeg. “In combinatie met een 600 A HPC lader kan de accu binnen 8 minuten tot een 80 procent van de capaciteit worden opgeladen”, aldus GAC. Die tijd komt aardig overeen met de oplaadtijd die men afgelopen voorjaar claimde.

  GAC auto grafeen accu

  Nog geen concrete details

  Helaas vermeldt GAC erg weinig details over het oplaadproces. Het is dus niet bekend of het ging om een test waarbij één cel in een laboratorium werd opgeladen, of misschien om een compleet accupakket. Ook de omvang, het gewicht en de capaciteit, en dus ook de energiedichtheid, worden niet vermeld. GAC echter al verschillende accupakketten met de grafeen technologie in gebruik te hebben. Ook zegt GAC de grafeenaccu de zogenaamde “Battery Shooting Test” heeft doorstaan. Daarbij wordt de accu mechanisch, waarbij de cellen geen vlam mogen vatten). Verder meldde GAC vorig jaar al dat het de kosten van grafeen aanzienlijk kon verminderen. Met behulp van de 3DG-productietechnologie kon men de kosten van grafeen, dat aanvankelijk een paar honderd dollar per gram kostte, zelfs decimeren.

  In september al in productie?

  Maar wat wel bekend is, is dat er al tests met grafeenaccu’s in voertuigen worden uitgevoerd. Dat kondigde GAC al in november aan. Ook maakte GAC bekend welke auto als eerste met een grafeen accu wordt uitgerust. Dat is Aion V, waarvan de serieproductie in september moet starten. Maar of dat met een conventionele of grafeen accu is, dat is nog niet helemaal duidelijk.

   

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  In Oxford is het laadpark van de allereerste Superhub operationeel

  Het vergde een investering van 41 miljoen pond, maar daarmee heeft Oxford wel "Europa's krachtigste oplaadpunt voor elektrische voertuigen". Als onderdeel van de Energy Superhub opende men een snellaadhub waar 42 voertuigen tegelijk kunnen opladen aan laadzuilen van Pivot Power, Fastned, Tesla Superchargers en Wenea.

  e-Videos