GAC gaat graphene “superaccu’s” in productievoertuigen testen

GAC graphene superaccu's

De ontwikkeling van de ‘graphene’-accucellen door de Chinese autofabrikant GAC is in volle gang. Het bedrijf weet te melden dat men de nieuwe, revolutionaire superaccu’s tegen het eind van dit jaar in productievoertuigen gaat testen. Men gaat de accu’s met de nieuwe technologie dan testen in enkele modellen van GAC’s eigen Aion-lijn.

Dé boost voor de transitie?

De resultaten van het testen zullen mede bepalen of en wanneer de nieuwe technologie gereed voor massaproductie zal zijn. GAC claimt dat accu’s met de graphene-technologie supersnel kunnen worden opgeladen. Men zegt dat accu’s hierdoor in slechts acht minuten tot 85 procent kunnen worden opgeladen. Als dat klopt, zal de oplaadtijd van een elektrische auto vergelijkbaar zijn met het tanken van traditionele brandstofauto’s. Deze nieuwe technologie zou daardoor wel eens een enorme boost aan de transitie naar elektrisch rijden kunnen geven.

Ontwikkeling al sinds 2014 bezig

Afgelopen voorjaar kondigde de nieuwe afdeling voor energieopslag van de GAC Group aan dat men was gestart met het onderzoeks- en ontwikkelingswerk voor de massaproductie van de graphene-accucellen. Het uiteindelijk onderzoek van GAC naar de graphene-technologie begon al in 2014. Na bijna zes jaar van exploratie, heeft GAC geleidelijk aan de voorbereiding en toepassing voor de technologie van deze ‘drie-dimensionale structurele graphene” (3DG) onder de knie. De officiële introductie van GAC’s “supersnel oplaadbare accu” op basis van 3DG-materiaal vond vorig jaar plaats.

Vorig artikelTesla gaat nieuwe accucellen in Europa maken
Volgend artikelVolkswagen ID.3 was in oktober de best verkochte elektrische auto in Europa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in