Mercedes terugroepactie

Terugroepacties Mercedes-Benz eSprinter, eVito en EQV

Er is of komt een terugroepactie voor de Mercedes eSprinter en eVito bestelwagens en de EQV personenbus. Bij de elektrische bestelwagens gaat het om het controleren van de behuizing van het accupakket, bij de EQV personenbus gaat Mercedes-Benz de veerpoten vervangen.

Uiteraard zal Mercedes-Benz zullen de bestuurders van de betrokken voertuigen schriftelijk informeren. In het geval van de eVito en eSprinter is er mogelijk sprake van brandgevaar. Bij deze elektrische bestelwagens gaat het wereldwijd om 1910 eSprinters en eVito’s, bij de EQV betreft het de voertuigen van de 447-serie, geproduceerd tussen 21 februari 2020 en 27 oktober 2020 en met de interne voertuigcode VS20. Dit zijn ruim 300 eenheden.

eVito al eerder teruggeroepen

Er was vorig jaar ook al een terugroepactie voor de Mercedes eVito. Toen betrof het een mogelijk onveilige situatie van de hoogspanningsverdeler. Bij het onverhoopt losraken van de kunststof afdekking van die verdeler, was het mogelijk om onbedoeld onder spanning staande delen aan te raken. Daarom riep Mercedes-Benz honderden eVito bestelwagens terug naar de Mercedes-dealer. De technici van Mercedes-Benz plaatsten toen een extra aluminium afdekking over de genoemde kunststof behuizing heen.

Mercedes-Benz eSprinter en eVito

Ook bij de actuele terugroepactie voor de Mercedes-Benz eVito en eSprinter bestelwagens heeft het met elektronica te maken. Er is mogelijk een probleem met de afdichting van de  behuizing van het accupakket. Daardoor kan corrosie ontstaan waardoor er misschien vocht in deze behuizing kan komen. Dat binnendringen van vocht kan ertoe leiden dat het voertuig misschien niet meer wil starten. Maar het kan ook voor een verhoogd brandgevaar zorgen. Daarom gaan de Mercedes-dealers het accupakket van de eSprinter en eVito controleren en reinigen, en ook in een speciale was zetten. Indien nodig vervangen zij de complete accu. Mercedes-Benz assembleert de accupakketten van de eVito en eSprinter voor zover wij weten zelf. Dat wijst erop dat de terugroepactie van de elektrische bestelwagens waarschijnlijk aan een interne oorzaak te wijten is.

Mercedes terugroepactie

Mercedes EQV

Bij de terugroepactie voor de EQV, de luxe elektrische personenbus van Mercedes-Benz moeten de veerpoten worden vervangen. De veerpoten van de eerste eenheden van de EQV zijn kennelijk te zwak en moeten daarom vervangen worden. Nieuwere exemplaren van de Mercedes EQV (geproduceerd na oktober 2020) hebben volgens Mercedes-Benz al versterkte veerpoten en hebben derhalve geen last van dit probleem.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven