Neuron EV VEGA cross-over

En nóg een SUV waar we veel van verwachten: de VEGA van Neuron EV

De Californische startup introduceerde vorige maand een pick-up die qua uiterlijk wel eens heel goed in de smaak kan vallen. De VEGA, een veelzijdige elektrische cross-over, valt wat minder op maar zou vanwege het originele concept wel eens heel interessant kunnen zijn.

T.ONE pick-up, bestelwagens en trucks

Natuurlijk kennen we Neuron EV vooral vanwege het ontwerp van hun T.ONE pick-up. Die heeft het model wat veel Tesla-fans graag zouden zien in plaats van de Cybertruck. Als de T.ONE ooit leverbaar is, zou hij daarom wel eens een bliksemstart kunnen krijgen. Ook de multifunctionele vrachtauto’s en bestelwagens van Neuron EV, waar we vorige maand ook over schreven, zullen hun afnemers weten te vinden.

Neuron EV VEGA cross-over

De robuustheid van een pick-up, de ruimte en het rijcomfort van een personenauto

Maar Neuron EV komt nu ook met een personenauto. De VEGA (“Versatile Electric Grand Automobile”) is een cross-over die de robuustheid van een pick-up combineert met de ruimte en het rijcomfort van een personenauto. Omdat dat robuuste bij de VEGA ook nog eens samengaat met een zeer beschaafd uiterlijk, is dit best een apart en interessant model. Natuurlijk kunnen we er pas wat meer van zeggen als we meer weten over de specificaties en prijzen – iets waar Neuron EV nog zéér spaarzaam mee omgaat – maar tot die tijd zijn we in ieder geval enthousiast.

VEGA staat op universeel platform van pick-up

De grap van de VEGA is het universele elektrische platform. De VEGA ziet eruit als een comfortabele gezinsauto maar staat op hetzelfde platform als die stoere T.ONE pick-up. Hij heeft dus ook hetzelfde stijve chassis en combineert die volgens Neuron EV met een soepele, zuinige aandrijflijn. Door de flexibiliteit van het platform kan Neuron EV snel een nieuw voertuig ontwerpen zonder grote concessies te doen. Neuron EV zegt er door de flexibele architectuur bijvoorbeeld altijd genoeg ruimte voor het accupakket kan worden vrijgehouden. Ook kan de auto in alle andere facetten volledig worden geoptimaliseerd. De VEGA is 4,87 meter lang en met een breedte van 1,98 meter en een hoogte van 1,67 meter kun je hem tot de middelgrote SUV’s rekenen. Dankzij de lange daklijn zullen volwassen ook achterin meer dan genoeg hoofdruimte hebben. Het zal er om spannen of de VEGA, net als de Fisker Ocean, daadwerkelijk een concurrent van de Tesla Model Y gaat worden.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven