elektrische Hummer pick-up

Er komt inderdaad een elektrische Hummer

Een tijdje geleden werd door Reuters bekendgemaakt dat General Motors waarschijnlijk van plan is om nieuwe elektrische auto’s onder het merk Hummer aan te bieden. Dit nieuws wordt nu vanuit een andere bron bevestigd: GM gaat inderdaad een elektrische Hummer pick-up aanbieden.

Dat gaat dan gebeuren door GMC, dat is de divisie van General Motors die gespecialiseerd is in SUV’s en pick-ups. Het lanceren van die volledig elektrische Hummer pick-up gebeurt met de nodige bombarie. De populaire basketbalspeler LeBron James moet de comeback van Hummer in reclamespotje tijdens de finale van de Amerikaanse voetbalcompetitie NFL/Super Bowl aankondigen. Dit onthulde iemand die bekend is met deze plannen aan de Wall Street Journal.

Geen zelfstandig merk

Het is niet de bedoeling om Hummer opnieuw als zelfstandig merk te doen herleven. Men wil de elektrische Hummer pick-up tussen de andere SUV’s en trucks in het hogere segment van GMC positioneren. Het is niet bekend om er na gebleken succes ook een uitbreiding van de range – bijvoorbeeld in de vorm van een SUV – komt.

Productie elektrische Hummer start in 2022

De productie van de elektrische Hummer start waarschijnlijk in 2022. Ondanks de hoge reclame-uitgaven – een reclamespotje tijdens de Super Bowl is kostbaar – bouwt GMC hem slechts in kleine aantallen. Dat heeft uiteraard te maken met het wat hogere prijssegment waarin hij wordt gepositioneerd.

Hummer vooral bekend om brandstof verslindende SUV’s

Hummer was vroeger een zeer populair merk in het SUV-segment, vooral in de VS. De naam is vandaag de dag nog steeds bekend bij veel mensen, maar staat daarbij vooral voor een hoog brandstofverbruik en onnodige uitstoot. Dat lijkt toch niet echt te passen bij een volledig elektrische, emissievrije auto. Toen vorig jaar in het nieuws kwam dat er een elektrische Hummer zou komen, geloofde insiders in de industrie dat General Motors evengoed zou kunnen profiteren van de kracht van het merk Hummer. De gebruikte aandrijftechnologie zou dan wel milieuvriendelijk moeten zijn. Dat is bij een volledig elektrische, emissievrije Hummer uiteraard het geval.

Niet bekend of de elektrische Hummer naar Europa komt

Net als bij de andere nieuwe elektrische auto’s van GM is het nog onzeker of en wanneer de elektrische Hummer ook naar Europa komt. General Motors heeft zich grotendeels uit de Europese markt teruggetrokken. Zo is de verlieslatende dochteronderneming Opel aan de Franse PSA-groep verkocht.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven