Tesla Semi elektrische truck

Tesla Semi gaat dit jaar in kleine aantallen in productie

Klanten die een pre-order voor de Tesla Semi hebben geplaatst, zijn door Tesla geïnformeerd over de actuele stand van zaken rond de elektrische vrachtwagen. De Semi werd al in 2017 gepresenteerd maar bevindt zich nog in een testfase waarin de technologie wordt geoptimaliseerd. Maar: de productie gaat dit jaar van start.

Ontwikkelaars zijn zeer tevreden

Eigenlijk zou de Tesla Semi vorig jaar al in productie moeten gaan. Toen projectmanager Jerome Guillen vorig jaar naar de status van het project gevraagd werd, zei hij dat de truck pas in 2020 in serieproductie zou gaan. Guillen benadrukte wel dat Tesla “zeer tevreden” was en met “vrij verbazingwekkend” succes al gebruik maakt van de prototypes van de Semi.

Klein aantal Semi’s gaat dit jaar in productie

Dit jaar zal er nog slechts een klein aantal Semi’s worden gebouwd. De belangstelling voor Tesla’s eerste grote bedrijfswagen is overigens groot. Volgens Tesla heeft het bedrijf in de maanden na de presentatie talrijke reserveringen ontvangen. In het bericht dat nu naar de mensen die een pre-orders hebben geplaatst, bevestigt Tesla volgens het magazine Elektrec dat de lancering van de Semi dit jaar plaats vindt. In de tweede helft van dit jaar zal er een slechts een “beperkte” productie beginnen. Tesla geeft nog precies aan hoeveel voertuigen men dit jaar aflevert en wanneer dat zal zijn.

Test onder reële omstandigheden

De ontwikkelaars van de Semi schreven ook dat ze de elektrische truck de afgelopen maanden onder reële omstandigheden hadden getest. Ze hebben ook getest hoe het voertuig zou presteren op wegen met een slecht wegdek. Tesla wilde er zeker van zijn dat de truck bestand zou zijn tegen slechte wegen en kleine aanrijdingen met stoepranden of kuilen. “De testvoertuigen hebben tot nu toe zeer goed gepresteerd. Hun prestaties blijven indrukwekkend. We hebben met succes een aantal belangrijke technische ontwikkelingsstappen doorlopen”, zegt Tesla in de brief aan de klanten van de truck. In een volgende stap test men de Tesla Semi onder winterse omstandigheden. Daarbij focust men op de prestaties en het weggedrag bij lage temperaturen en op gladde oppervlakken.

Meer dynamiek en 800 km actieradius

De Semi heeft vanwege de vier elektromotoren veel meer dynamiek dan een truck met verbrandingsmotoren. Men gaat op dit moment uit van een actieradius van 800 kilometer en meer. Het laden is nog een aandachtspuntje. Er is immers nog geen landelijk dekkende infrastructuur om elektrische trucks op te laden. Tesla is voorstander van een oplaadstandaard voor het laden van zware elektrische bedrijfsvoertuigen zoals de Semi. Volgens de laatste update ondersteunt het bedrijf de overeenkomstige plannen van het CharIN CCS-initiatief.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven