Fisker Ocean

Wordt de Fisker Ocean de eerste echte concurrent voor Tesla?

Vorig jaar vertelde Erik Fisker dat hij bezig was met een elektrische SUV van 40.000 dollar. Omdat elektrische auto’s in de praktijk vaak duurder zijn dan vooraf begroot, is het een aangename verrassing om te horen dat de Fisker Ocean juist goedkoper is geworden.

Fisker Ocean: goedkoop en duurzaam

En daarmee zou de Fisker Ocean wel eens dé concurrent voor de Tesla Model 3 én Model Y kunnen worden. De Fisker Ocean is namelijk én een volbloed SUV én heel aantrekkelijk geprijsd. Hij zal in de V.S. verkrijgbaar zal zijn voor 37.499 dollar. Daarnaast is de Ocean ook heel duurzaam gebouwd. Henrik Fisker noemt de Ocean zelfs “het meest duurzame voertuig ter wereld”. De Fisker Ocean krijgt een veganistisch interieur met gerecycled tapijt en “eco-suède textiel”. Het dak is voorzien van een groot aantal zonnecellen om de accu’s bij te laden en Fisker zegt ook gebruik te maken van “oud rubberafval van de bandenproductie”.

Productie Ocean start volgend jaar

De productie van de Ocean moet eind volgend jaar starten. De eerste leveringen vinden dan plaats in begin 2022. Fisker heeft naar eigen zeggen productiefaciliteiten in de V.S., China en Europa. Daar verwacht in vijf jaar tijd meer dan een miljoen voertuigen te kunnen bouwen. De Ocean zal leverbaar zijn in diverse configuraties met twee- en vierwielaandrijving. Wie de de meest krachtige uitvoering van de Fisker Ocean kiest, kan zich schrap zetten. Deze kan namelijk in slechts 2,9 seconden van 0 tot 100 km/uur accelereren.

Nog meer modellen op platform Ocean

De Ocean is zoals gebruikelijk op een platform gebouwd. Zo’n platform maakt het mogelijk om heel makkelijk andere modellen te ontwikkelen. Dat is Henrik Fisker ook van plan. Er zullen de komend jaren nog twee modellen op het platform van de Ocean worden ontwikkeld.

Opvallend scherpe leasetarieven

Net als bij Tesla kun je ook bij Fisker terecht voor zowel aankoop en lease als voor onderhoud en verzekering. De leasetarieven van Fisker zijn scherp. Tijdens de presentatie noemde men een bedrag van $379 per maand. Dat bedrag is meer dan 100 dollar lager dan de leaseprijs van een Tesla Model 3. Voor de goede orde: alle prijzen en bedragen gelden alleen in de V.S..

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven