Eli ZERO elektrische stadsauto

Eli ZERO kreeg significante upgrade en gaat dit jaar in productie

De kleine Eli ZERO conceptauto was in 2017 en 2018 al even in het nieuws. Sindsdien is het een beetje stil geweest rondom Eli. Maar dat is niet zonder reden. Het bedrijf heeft bewust even pas op de plaats gemaakt om het voertuig verder te verbeteren.

Kleine elektrische stadsauto

De ZERO is nog steeds een cool, aantrekkelijk uitziend klein elektrisch stadsautootje dat zich helemaal thuis voelt in de stad. Ook is het een ideaal autootje om in te zetten als deelauto of voor een soortgelijk doeleind.

Of zo’n voertuigje levensvatbaar is, is maar de vraag. Deze voertuigklasse heeft het namelijk nog nooit zo goed gedaan in de VS of zelfs in Europa. Daarbij zijn er wereldwijd al de nodige pogingen om deelautoprojecten met dit soort autootjes van de grond te krijgen, met zeer sterk wisselend resultaat. Maar zo’n pittig klein autootje blijft een sterke aantrekkingskracht hebben op bepaalde delen van de bevolking, dus je weet maar nooit.

De Eli ZERO is qua uiterlijk een van de coolste auto’s in zijn klassen, maar daar is niet mee gezegd. Hopelijk weet Eli de productie van de grond te krijgen en een fatsoenlijke nichemarkt voor de ZERO te vinden.

Door upgrade ook legaal de weg op

De reden voor de windstilte omschrijft Eli als volgt: “Vorig jaar hebben we een strategische beslissing genomen om de marketing van de Eli ZERO te onderbreken om ons te focussen op wat upgrading en supply chain inspanningen.”

De upgrade heeft volgens Eli geleid tot een gloednieuw interieur alsmede nieuwe functionaliteiten zoals stuurbekrachtiging en remmen. Deze maken het ook mogelijk dat Eli ZERO zowel in de VS als in de EU legaal op straat mag rijden.

Eli ZERO gaat nog dit jaar in productie

Eli is van plan om in het laatste kwartaal van dit jaar te beginnen met de productie en verkoop in beperkte hoeveelheden, zowel in de VS als de EU.

2 Comments

 • CouchCowBwoi| 11/08/2020 bij 10:11

  Edit: elektrische

 • CouchCowBwoi| 11/08/2020 bij 08:07 (Bewerk)

  Mijn voorspelling is dat deze net zo succesvol gaat zijn als de Renault Twizy …
  Zou graag wat meer ‘volwassen’ kleine electrische voertuigen willen zien. Welke dan ook kwa prestaties mee kunnen komen op de Europese en Nederlandse wegen, ook buiten de stad.

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven