dinsdag, 23 april, 2024
Meer...

  Mazda MX-30

  36.440

  03/02/2022

  Mazda heeft lang gewacht met het lanceren van zijn eerste elektrische model. Met de MX30 ging men bovendien bewust tegen de stroom in. Maar ook Mazda ontkomt niet aan een verdere elektrificatie van het modellenpalet. Daarom heeft men drie nieuwe elektrische modellen in de planning. Hoewel Mazda haar gamma elektrische voertuigen uit gaat breiden, wil […]

  30/09/2020

  Verwacht geen nieuwe maatstaven inzake laadsnelheid en rijbereik bij deze eerste officiële elektrische Mazda. Maar de cijfers diskwalificeren de MX-30 niet per se; de Mazda midi-SUV moet het van andere zaken hebben.

  23/10/2019

  Eerder vandaag heeft Mazda haar eerste volledig elektrische auto gepresenteerd. Dat gebeurde op de Tokyo Motor Show 2019 waar de wereldpremière van de eerste in serie geproduceerde elektrische Mazda uiteraard de nodige aandacht trok. De nieuwe Mazda MX-30 crossover kan nu al worden besteld.

  26/09/2019

  Het heeft toch aardig lang geduurd voordat Mazda iets concreets naar buiten bracht over een elektrische Mazda. Maar het is nu eindelijk zover en ook officieel bevestigd. Volgende maand, op de Tokyo Motorshow 2019, zal de wereldpremière van de eerste elektrische Mazda plaatsvinden.

  05/09/2019

  Het heeft lange tijd geduurd voordat Mazda iets concreets over haar plannen met betrekking tot elektrische en hybride auto’s vrij heeft gegeven. Tijdens een media-event werd onder de slogan “Sustainable Zoom-Zoom 2030” eindelijk wat meer verteld. En inderdaad, er komt binnenkort een elektrische Mazda.

  13/06/2019

  Mazda-voorzitter Akira Marumoto heeft in een interview een update gegeven over de toekomstplannen van de fabrikant. De Japanse autoproducent zal vanaf volgend jaar ook auto’s met elektrische motoren bouwen. Dit is echter vooral om te voldoen aan de toekomstige Europese CO2-wetgeving. Vooralsnog zal Mazda niet al te veel aandacht aan e-mobiliteit besteden.

  occasion

  Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 195
  • Winter: 140

  Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

  Meer info op ev-database.nl.