Luka EV snelladen snellader

Luka EV kan nu ook aan de snellader

De elektrische Luka EV, die een paar jaar geleden in het nieuws kwam, heeft tal van elementen die doen denken aan klassieke sportwagens en coupés. Een nieuw ontwikkelde elektrische auto kan dus ook echt traditionele looks hebben. De Tsjechische producent laat weten dat de Luka nu ook aan de snellader kan.

Met de slogan ‘Style from the past, Technology from the future’ is de Luka EV een auto die menig hart sneller zal doen kloppen. Hij bevat genoeg vintage-elementen om hem een heerlijke klassieke look te geven maar oogt tegelijkertijd ook lekker stoer. Ook het interieur biedt die interessante mix, waarbij de traditionele look & feel wordt aangevuld met moderne techniek. En hij is gewoon leverbaar, of althans heel binnenkort. Er is niet alleen een fabriek waar de auto ontwikkeld en gebouwd wordt, maar ook al een showroom en servicewerkplaats. Alleen niet om de hoek, maar vlak bij het Tsjechische Pilzen. Wie een Luka EV koopt, moet dus wel kijken of er in de nabije omgeving een EV-specialist is die met deze auto overweg kan.

Luka EV snellader

Keus uit twee geheel verschillende aandrijvingen

Wie denkt dat de techniek van de Luka EV ook een beetje vintage is, komt bedrogen uit. Producent MW Motors bouwt de Luka EV op een modern aluminium chassis en ook de aandrijving is helmaal van deze tijd. Je kunt kiezen uit twee geheel verschillende aandrijvingen, waarin de Luka EV echt uniek is. De Luka EV In-Wheel heeft vier naafmotoren met een gezamenlijk vermogen van 50 kW. Wie kiest voor de later geïntroduceerde Luka EV Traditional krijgt een onder de motorkap geplaatste elektromotor van 55 kW.

Efficiënt

Dankzij de lichtgewicht constructie (de auto weegt tussen de 800 en 900 kilo) is het bescheiden vermogen voldoende voor redelijk vlotte prestaties en is hij ook bijzonder efficiënt. De In-wheel-versie verbruikt slechts 6.8 kWh per 100 kilometer waardoor het 21,9 kWh accupakket voldoende is voor een actieradius van circa 300 kilometer. De comfortabelere Traditional-versie is iets minder zuinig. Deze heeft een iets grotere accu van 26,4 kWh terwijl de actieradius net boven de 300 kilometer ligt.

 

Snelladen

De Luka EV heeft nu ook een CCS-aansluiting zodat je hem ook aan de DC-lader kunt opladen. De accu kan dankzij het laadvermogen van 30 kW in een half uur tot 80% worden opgeladen, in 50-55 minuten is hij zelfs helemaal vol. Maar ook met het standaard AC-laadvermogen van 4,5 kW is de Luka EV relatief snel opgeladen (minder dan 6 uur). Het voordeel van de kleine accu heeft als voordeel dat je de Luka EV ook aan een stopcontact kunt opladen. Dan is hij binnen 8 uur geladen.

Ga je liever van de weg af? MW Motors bouwt ook de stoere Spartan, de elektrische variant van de bekende UAZ 469-Hunter.

Luka EV snelladen CCS

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven