Carver electric ENV

Elektrische Carver komt komend najaar op de weg

Wie kan zich de Carver nog herinneren? Deze sensationele synthese tussen auto en motorfiets was mede door de onnavolgbare kanteltechniek zo’n tien jaar geleden groot nieuws. Helaas ging Carver niet lang daarna failliet. Maar dit najaar komt de Carver in een elektrische uitvoering op de markt.

Het faillissement kwam overigens vooral doordat de Nederlandse producent geen motoren van Daihatsu meer kon betrekken toen dat Daihatsu door Toyota werd overgenomen. Inmiddels is er heel wat gebeurd en kunnen we binnenkort de tweede generatie van de Carver tegemoetzien. Nog steeds met de bekende veer/kantel/stuurtechniek waarmee je de beleving van het rijden op een motorfiets combineert met het comfort van een auto.

Scooterklasse

Nu moet je van die beleving ook weer niet al te veel verwachten. De 88 centimeter brede en 159 centimeter hoge Carver heeft namelijk een topsnelheid van slechts 45 km/u. Hiermee valt de elektrische low-speed Carver wel in de Nederlandse scooterklasse waardoor er natuurlijk ook een flinke doelgroep is. Met de nieuwe Carver wil men forensen en stedelingen een nieuw, slim, wendbaar en duurzaam vervoermiddel bieden.

Made in Fryslân

De elektrische Carver valt onder de zogenaamde ENV’s. Deze afkorting staat voor Enclosed Narrow Vehicle. De gepatenteerde kanteltechnologie – een Nederlandse innovatie – blijft uiteraard behouden. Bovendien wordt ook de nieuwe Carver in Nederland geassembleerd. Met steun van de NOM en de FOM is ervoor gekozen om het voertuig in Friesland te assembleren.

Samenwerking met Moobi

Omdat binnenkort de eerste elektrische Carvers op de weg komen, moet er ook de nodige landelijke ondersteuning zijn. Hiervoor heeft Carver een overeenkomst gesloten met Moobi. En Moobi gaat op zijn beurt weer een samenwerking aan met James Autoservice. Er worden dit jaar 72 Moobi Centers geopend. Volgens Jeroen Vertongen, oprichter van Moobi, worden de Moobi Centers de officiële servicepunten voor Carver. Geïnteresseerden kunnen er terecht voor de aanschaf terwijl Carver-eigenaren er terecht kunnen voor onderhoud en service. Er zijn inmiddels al zo’n 50 pre-orders binnen en men verwacht het voertuig uiteindelijk wereldwijd op de markt te kunnen brengen.

1 Commentaar

 • Aart| 14/07/2019 bij 21:22

  Waarom geen snelweg versie? Aerodynamica en gewicht zijn ongetwijfeld ongeevenaard! Mits betaalbaar kan dit echt een super voertuig zijn!

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven