VW ID.R recordtijd Good Wood Festival heuvelklim

Volkswagen ID.R verbreekt nu ook record Goodwood

Vorige maand brak de Volkswagen ID.R het elektrische record op de Nordschleife. Dit weekend vestigde de ID.R weer een record. Op de beroemde heuvelklim van het Goodwood Festival of Speed reed de Volkswagen ID.R de snelste run en haalde daarmee het twintig jaar oude record van de McLaren F1 uit de boeken.

Sneller dan F1-racewagen

De Volkswagen ID.R was vorig jaar ook al erg snel tijdens de Goodwood Festival of Speed heuvelklim. Toen verbrak de ID.R het record voor elektrische wagens. De tijd die Romain Dumas toen liet noteren, was slechts anderhalve seconde langzamer dan het record dat Nick Heidfeld in 1999 vestigde. Volkswagen heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om de ID.R voor kortere afstanden optimaliseren. Met minder accucellen en speciale, zachtere banden van bandenleverancier Bridgestone reed de VW ID.R de 1,86 kilometer lange heuvelklim in een recordtijd van 39,90 seconden en was daarmee de eerste elektrische racewagen die een Formule 1-auto versloeg. Met deze tijd was Dumas ruim 1,7 seconden sneller dan het vorige, 20 jaar oude record.

Elektrische aandrijflijn overtuigt

“Door het nieuwe record te vestigen op het ‘Goodwood Festival of Speed’ heeft de ID.R opnieuw laten zien dat de elektrische aandrijflijn van Volkswagen zelfs de krachtigste conventionele aandrijflijnen kan overtreffen”, aldus Volkswagen Motorsport Director Sven Smeets. “Romain Dumas benutte het volledige potentieel van de ID.R op dit korte maar lastige circuit. Na de overwinning op Pikes Peak en het e-record op de Nürburgring-Nordschleife heeft hij nu weer een mijlpaal bereikt op het gebied van elektromobiliteit. Het was een sterke prestatie van ons hele team dat slechts een zeer korte tijd had om een lichtgewicht variant van de ID.R op de markt te brengen voor het Festival of Speed.”

Aanpassingen

Volkswagen Motorsport had de ID.R aangepast voor de heuvelklim op het ‘Goodwood Festival of Speed’. De laatste evolutie van de elektrische racewagen was onder meer lichter dan toen hij het record op Pikes Peak en op de Nürburgring vestigde. “We gebruikten een kleinere batterij dan op de Nürburgring en optimaliseerden het vermogen. De nieuwe sprintversie van de ID.R weegt dus minder dan 1.000 kilogram, met de bestuurder aan boord”, zegt François-Xavier Demaison, technisch directeur van Volkswagen Motorsport. De ID.R voltooide de recordrun zonder het Drag Reduction System (DRS) dat voor de hoge snelheden op de Nürburgring was ontworpen. Dit was op het circuit in Goodwood overbodig.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven