zondag, 22 mei, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsEerste elektrische Alfa Romeo wordt verwacht in 2024

  Eerste elektrische Alfa Romeo wordt verwacht in 2024

  Het is de laatste tijd stil bij Alfa Romeo. Het leveringsprogramma bestaat dan ook alleen uit de Giulia en Stelvio. Maar de Italiaanse autofabrikant, die een ‘elektrische autofabrikant’ moet worden, is bezig met haar eerste elektrische model. Dat wordt een Giulia, met een actieradius tot 800 kilometer.

  STA-Large platform heeft ruimte voor groot accupakket

  Die grote actieradius wordt mede mogelijk gemaakt door het grote accupakket. De nieuwe, elektrische Giulia komt op het STLA Large-platform te staan. Dit platform vormt ook de basis voor toekomstige Chrysler-, Jeep- en Dodge-modellen. Dat platform biedt ruimte voor accupakketten met een capaciteit tot maar liefst 118 kWh.

  Verder vertelde Jean-Philippe Imparato, CEO van Alfa Romeo, aan de Britse media dat de nieuwe, elektrische Giulia ondanks het zware accupakket lichtvoetigheid en authenticiteit moet uitstralen. Qua concurrentie richt men zich op de Tesla Model 3 en de BMW i4. Maar voordat we kunnen beoordelen of dat inderdaad zo is, moeten we nog het nodige geduld uitoefenen. De eerste elektrische Alfa Romeo komt pas waarschijnlijk in 2024.

  Alfa Romeo Quadrifoglio elektrisch 4x4

  Quadrifoglio

  Men verwacht dat Alfa Romeo in de nieuwe Giulia, net als in het huidige model, behoorlijk terughoudend met beeldschermen zal zijn. Ook komt er waarschijnlijk een topmodel met vierwielaandrijving dat traditiegetrouw Quadrifoglio zal heten. Deze sportieve modellen zouden in minder dan drie seconden van 0 naar 100 km/u kunnen accelereren. Qua uiterlijk laten de ontwerpers van Alfa Romeo zich waarschijnlijk inspireren door de befaamde 159, de voorganger van Giulia (al reden er tientallen jaren geleden ook al Giulia’s rond). Die 159 vormde ook de inspiratiebron voor het front van de inmiddels uit productie genomen GTV en Spider.

  GTV en Spider komen waarschijnlijk terug

  En ook die twee modellen komen waarschijnlijk weer terug. Zulke roemrijke namen kunnen eigenlijk niet ontbreken en dat vindt Imparato ook. Daarnaast zijn er plannen voor een geheel nieuwe versie van de Stelvio. Uiteraard wordt die elektrisch, passend bij Imparato’s motto “vanaf 2024 is het Alfa e-Romeo”. Er komen nog meer deels en volledig elektrische modellen zoals de Brennero, een compacte elektrische stads-SUV. Ook kunnen we volgens de Britse media uitkijken naar de Tonale, een compacte SUV met plug-in hybride aandrijflijn.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Wereldpremière Polestar 3 is gepland voor oktober

  Hij was al aangekondigd en nu bevestigt Polestar, het elektrische zustermerk van Volvo, vor komend najaar ook de marktintroductie van de elektrische SUV. Waar de Polestar 2 op hetzelfde platform als de Volvo XC40 staat, zal de Polestar 3 het platform delen met de nieuwe generatie van de Volvo XC90.

  e-Videos