donderdag, 7 juli, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsEdisonFuture is de volgende startup die een elektrische pick-up wil gaan bouwen

  EdisonFuture is de volgende startup die een elektrische pick-up wil gaan bouwen

  De markt voor pick-ups is in Europa heel klein. In de Verenigde Staten is hij uiteraard enorm. Daarom is er ook een groot aantal startups en gevestigde fabrikanten die daar maar al te graag een graantje van mee willen pikken. Er meldt zich ook een nieuw merk aan het firmament: EdisonFuture.

  De pick-up vormt in de Verenigde Staten het segment waarin de meeste auto’s worden verkocht. Als je daar inderdaad al een graantje mee kunt pikken dan ben je spekkoper. Daarom azen er ontzettend veel fabrikanten op dit segment waar Ford en General Motors sinds jaar en dag de dienst uitmaken. Die markt zit bijna onwrikbaar vast.

  Elektrische pick-ups kunnen markt openbreken

  De komst van de elektrische aandrijflijnen bood voor startups de nodige mogelijkheden om die markt een beetje overhoop te schudden. De rij startups die dat wil doen is enorm. We hebben onze archieven erop nageslagen en daar vinden we onder anderen Rivian, Tesla, Canoo, Lordstown, Nikola, Karma, Neuron, Bollinger, Atlis, Alpha Motor en H2X. Daarnaast zijn er ook de gevestigde merken zoals Ford, Hummer, Chevrolet, Dodge en GMC die een elektrische pick-up op de markt gaan brengen.

  De enige die daar tot nu toe in is geslaagd, is Rivian. Deze Californische startup startte niet zo lang geleden de productie. Rivian kreeg hiervoor financiële steun van multinationals als Amazon en Ford.

  Meer niet dan wel

  Van veel andere startups is de kans maar klein dat die inderdaad een graantje mee kunnen pikken. Tesla zal het met de Cybertruck ongetwijfeld wél gaan lukken. Daar is het wachten op voldoende productiecapaciteit en accucellen. Van de Badger van Nikola weten we al dat dit project is afgeblazen. Lordstown wilde eigenlijk volgend jaar de productie starten maar zit in financiële moeilijkheden. Atlis presenteerde in september een pre-productiemodel maar het meest opvallende element op hun website is de rode ‘invest’-button. Bollinger richt zich met het minimalistische design en een hoge prijs op de meer exclusieve niche en beweert volgend jaar de eerste voertuigen te kunnen leveren. Van de andere startups horen we niet veel meer, laat staan van hun pick-ups.

  Binnenkort lanceert Ford de elektrische versie van de onbetwiste nummer een, de F150. Als die eenmaal van de band rolt zijn de kansen voor de meeste startups die nog moeten beginnen met produceren, misschien wel verkeken. Daar hoef je geen helderziende voor te zijn.

  EdisonFuture

  Daarom is het best wel verbazingwekkend dat er nu weer een nieuw merk is dat elektrische pick-ups wil gaan bouwen. Bijna traditiegetrouw is het vernoemd naar iconische uitvinders en vernieuwers uit de geschiedenis van de elektriciteit: EdisonFuture. Het bedrijf werd vorig jaar opgericht als een dochteronderneming van SPI Energy. Dat is een in Hong Kong en Californië gevestigd bedrijf op het gebied van zonne-energie en mobiliteit dat ook al elektrische voertuigen aanbiedt via dochteronderneming Phoenix Motorcars. De startup wil zich later deze maand aan de wereld presenteren op de LA Auto Show. Daar krijgen we meteen twee modellen van EdisonFuture te zien.  De EF1-V is volgens EdisonFuture een elektrische bestelwagen maar zijn grote bodemvrijheid en terreinbanden alsmede de carrosserievorm doen meer aan een SUV denken.

  EF1-T pick-up

  Maar volgens EdisonFuture moet de EF1-T pick-up de hoeksteen van het merk worden. Men noemt het een robuuste multifunctionele pick-up die goed is voor werk, dagelijkse ritten en vrije tijd, zowel on-road als off-road. Standaard krijgt de EF1-T een 470 pk sterke elektrische aandrijflijn. Ook komt er een optionele “Super”-uitvoering met drie motoren en bijna het dubbele vermogen, waarmee hij moet concurreren met onder andere de pick-up van Hummer.

  Hoewel er op de LA Auto Show ongetwijfeld genoeg belangstelling zal zijn, dichten we EdisonFuture, hoezeer we nieuwe initiatieven aan wille moedigen, weinig kansen toe. Daar zal het fraaie, uittrekbare dak met zonnecellen helaas weinig verandering in kunnen brengen. Ford en GM zullen de markt namelijk deskundig dicht gaan timmeren zodat alleen de allersterkste nieuwkomers zoals Rivian en Tesla daar nog wat te zoeken hebben. En misschien heeft juist de bestelwagen, zoals je op onderstaande foto ziet, vanwege zijn onderscheidende vorm en design wel de beste kansen.

  EdisonFuture EF1-V van

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  In Oxford is het laadpark van de allereerste Superhub operationeel

  Het vergde een investering van 41 miljoen pond, maar daarmee heeft Oxford wel "Europa's krachtigste oplaadpunt voor elektrische voertuigen". Als onderdeel van de Energy Superhub opende men een snellaadhub waar 42 voertuigen tegelijk kunnen opladen aan laadzuilen van Pivot Power, Fastned, Tesla Superchargers en Wenea.

  e-Videos