zaterdag, 2 juli, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsHuman Horizons onthult met de HiPhi Z haar tweede model

  Human Horizons onthult met de HiPhi Z haar tweede model

  De Chinese startup Human Horizons onthulde een tijdje geleden de nogal futuristisch ogende HiPhi X. Nog voordat dit model goed en wel in productie is, presenteert men nu nog een conceptauto, de HiPhi Z. De productie daarvan begint naar verwachting in de loop van volgend jaar.

  Van het eerste model, de HiPhi X, kunnen ieder moment de eerste exemplaren van de band rollen. Je kunt deze ‘mass-produced smart super-SUV’ (in China althans) reserveren en configureren, en de prijs begint daar bij 800.000 RMB, ruim 108.000 euro. Veel geld, maar dit is ook heel wat anders dan een doorsnee MG of Aiways.

  De HiPhi Z is een daadwerkelijk tweede model, dus geen doorontwikkeling van de in 2019 gepresenteerde conceptauto. Het is nog maar een conceptauto maar men is al aardig op weg richting de serieproductie. Volgens Human Horizons zijn 95% van de details van de massaproductie al afgerond. Dat houdt dus ook in dat de definitieve versie van de HiPhi Z heel aardig overeen zal komen met de conceptauto. We hebben gezien het futuristische uiterlijk en de best wel indrukwekkende specificaties dus wat om naar uit te kijken.

  Lancering op Beijing Auto Show

  We moeten nog wel even wachten tot de laatste details en informatie over de configuratie bekend worden gemaakt. Volgens oprichter Ding Lei zal dat in april gebeuren, op de Beijing Auto Show. We mogen verwachten dat Human Horizons daar de productieversie zal lanceren. Men zegt nu dat die Digital GT-HiPhi Z gaat heten, maar dat zou zo maar eens kunnen veranderen. Wat nu al duidelijk is, is dat de auto een indrukwekkend pakket elektronica zal krijgen.

  De Digital GT-HiPhi Z krijgt een door het bedrijf zelf ontwikkelde robot aan boord, de HiPhi Bot, en de HiPhi Pilot ADAS. Verder zal het voertuig worden uitgerust met de Snapdragon 8155 chips, een LiDAR, twee 8 miljoen pixels hoge-resolutie camera’s, vijf millimeter-golf radars, twee infrarood nachtzicht camera’s en de Nvidia Orin-X computerchip.

  Verder krijgt de auto zelfsluitende elektromagnetische deuren, speciale rubber beschermingen op de wielen, een actieve achterspoiler alsmede een adaptieve grill en led-signatuur rondom.

  HiPhi Bot

  De HiPhi Bot is aar eigen zeggen een wereldprimeur. Het is een soort van meertalige digitale robot, met ‘hoogintelligente AI’, speciaal ontwikkeld voor de HiPhi-voertuigen. Daarnaast zal HiPhi ook samenwerken met gamesoftwareontwikkelaar Epic Games om daarvan de toonaangevende 3D-rendering Unreal Engine te kunnen gebruiken.

  Autonoom rijden

  Ook gaat men samenwerken met China’s meest geavanceerde LiDAR-ontwikkelaar, Hesai Technology. Dit bedrijf zal LiDAR-producten leveren voor de Digital GT-HiPhi Z. De twee bedrijven zullen ook samenwerken op het gebied van intelligent vervoer. Hesai zal overeenkomstige producten leveren ter ondersteuning van de uitbreiding van Human Horizons activiteiten op het gebied van auto-wegsynergie en autonoom rijden.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Citroën ë-C4 X: fraaie synthese tussen een hatchback en een SUV

  Met de nieuwe Citroën ë-C4 X doet de Franse autofabrikant een gooi naar het middensegment. Daar zal de ë-C4 X de strijd aan moeten gaan met een concurrent uit eigen gelederen, de elektrische Peugeot 408. Maar er zijn meer kapers op de kust, zoals de coupé-versies van de elektrische SUV’s op VW’s MEB-platform.

  e-Videos