woensdag, 7 december, 2022

Tesla Model Y

50.995

03/12/2022

Tesla lijkt voor leken misschien het enige bedrijf dat zich echt bezighoudt met elektrische auto’s. Het is misschien wel het bekendste ‘elektrische merk’, maar de Chinese concurrentie ligt op de loer, zoals we eerder schreven. Ook Jidu Auto wil zich op dit gebied gaan bewijzen.

30/11/2022

Tesla bracht een tijdje geleden al een vernieuwde versie van de Model S op de markt. Waarschijnlijk mogen we eind volgend jaar ook een make-over van de Tesla Model 3 verwachten. Deze make-over, die volgens Reuters intern de naam Highland heeft, moet de Tesla Model 3 goedkoper, aantrekkelijker en krachtiger maken.

25/10/2022

En ja hoor, Elon Musk kondigde weer een nieuwe modelserie aan. Nou ja, nieuw. Die “goedkope elektrische auto” is natuurlijk al jaren geleden aangekondigd. Maar als we Musk goed begrijpen gaat het hier wel om een nieuw instapmodel, maar of die de zo vaak door Musk genoemde 25.000 dollar gaat kosten, betwijfelen we.

07/10/2022

Na personenauto’s is Tesla nu ook fabrikant van elektrische bedrijfswagens. Vannacht kondigde Elon Musk op Twitter namelijk aan dat de serieproductie van de Semi-truck is begonnen. Eindelijk, want de plannen voor de Semi liggen al sinds 2017 op tafel en de productie zou eigenlijk al in 2019 starten.

29/08/2022

Tesla zal de Model Y vanaf december ook aanbieden met alleen achterwielaandrijving. Na de recente prijsstijgingen is de Tesla Model Y met achterwielaandrijving een welkome, betaalbaardere aanvulling op het programma van de Amerikaanse autofabrikant. Bovendien heeft ook deze instapversie een prima basisuitrusting.

18/08/2022

Onlangs bereikte ons al het nieuws dat het grote Chinese BYD accucellen aan de Tesla Gigafactory bij Berlijn zou leveren. Toen was nog even de vraag wat Tesla daarmee van plan was. Het schijnt nu dat Tesla die LFP-accu’s wil gebruiken voor een instapmodel van de Model Y.

occasion

Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 395
  • Winter: 290

Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

Meer info op ev-database.nl.