Apple Hyundai elektrische auto

Apple schijnt met Hyundai over productie elektrische auto te praten

Elektromobiliteit lijkt steeds interessanter te worden voor de techbedrijven. Alibaba, Baidu, Huawei, LG en Sony, en natuurlijk Apple schijnen zich in deze markt te willen begeven. Apple schijnt nu contact te hebben met Hyundai over de productie van Apple’s autonoom rijdende auto.

 

Verklaring werd steeds vager

Dat blijkt althans uit een verklaring van Hyundai. Maar de Zuid-Koreanen hebben die verklaring naderhand veel wat vager geformuleerd. De mogelijke samenwerking tussen Apple en Hyundai werd voor het eerst gemeld door de Korea Economic Daily, een Zuid-Koreaans televisiestation. Dit nieuwsbericht werd door Hyundai aanvankelijk bevestigd, het bedrijf verklaarde dat de samenwerking “in een vroeg stadium” was. Hyundai wijzigde die verklaring echter meerder maken in een paar uur tijd. En de verwijzing naar Apple is daarbij geschrapt. Men suggereert dat dit mogelijk op aandringen van Apple is. In de latere verklaring van Hyundai werd eenvoudigweg gezegd dat potentiële partners contact hebben opgenomen met het voor de ontwikkeling van autonome elektrische voertuigen.

Apple’s elektrische auto

De geruchten over een elektrische auto van Apple zijn sinds een paar weken weer volop aangewakkerd. Reuters meldde vlak voor Kerstmis dat Apple in 2024 wil starten met de productie van een autonome elektrische auto. De kern van de strategie wordt gevormd door een nieuw accuontwerp dat de kosten van de batterij ‘radicaal’ moet verminderen en de actieradius zal vergroten. Opvallend is dat Apple hierbij spreekt over een ‘monocel’-ontwerp. Daarbij worden de cellen rechtstreeks in het accupakket geïntegreerd. Er zijn dan geen losse modules met accucellen.

Contractfabrikant

Het valt te verwachten dat Apple de productie van die elektrische auto onderbrengt bij een contractfabrikant. Omdat Apple’s contractleverancier Foxconn zich ook opeens op de markt van e-mobiliteit lijkt te gaan begeven, achtten wij die een kanshebber. Dat Apple nu ook met Hyundai praat, geeft aan dat er best wel serieuze plannen zijn, maar ook dat de kaarten nog lang niet zijn geschud.

Update 10-01-2021: deal tussen Apple en Hyundai zou al rond zijn

Terwijl we niet beter wisten of het waren slechts geruchten, bericht Reuters dat Apple en Hyundai al een overeenstemming over een samenwerking op het gebied van elektrische auto’s hebben bereikt.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven