MG E-Motion elektrische sportwagen

Gaat MG dan toch de E-Motion lanceren?

Het Britse merk MG, onderdeel van het Chinese SAIC, biedt in ons land momenteel een plug-in hybride SUV alsmede de elektrische MG ZS EV aan. Er zijn ook plannen voor een elektrische stationwagen. Maar ook de plannen voor de elektrische sportwagen lijken concreet te zijn.

We hebben het hier over de productieversie van de E-Motion, een studie van een volledig elektrische sportwagen. Die kwam al eens ter sprake in een interview met iemand van de Europese MG-distributeur waarbij de woorden ‘waarschijnlijk’ en ‘misschien’ de hoop een beetje drukten. Die E-Motion werd ook al een aantal jaren geleden gepresenteerd maar zou natuurlijk wel dé manier zijn om het imago van MG een enorme boost te geven. En dat gaat misschien daadwerkelijk gebeuren. Volgens Autocar komt de E-Motion eind dit jaar naar het Verenigd Koninkrijk.

Wat weten we van de MG E-Motion?

Het Britse magazine Autocar beweert nu dat de E-Motion daadwerkelijk in productie gaat en ook naar Europa komt. Maar verder weten we er nog niet zo veel vanaf. Het wordt een tweedeurs sportwagen met plaats voor vier personen, waarbij we mogen verwachten dat het productiemodel niet de vlinderdeuren van de conceptauto zal krijgen. Verder staat hij op een modulair platform van SAIC en heeft twee motoren voor vierwielaandrijving. Dat platform zou wel eens SAIC’s SEA-platform kunnen zijn, waarmee men momenteel testritten maakt.

 

Verder heeft ook Autocar geen concrete details kunnen achterhalen. Men heeft het over een acceleratie van nul tot honderd in minder dan vier seconden en een bereik van ongeveer 500 kilometer, maar dat werd ook al in 2017 gezegd. De uiteindelijke prijs zal ook niet in de buurt komen van de toen genoemde prijs van slechts ongeveer 33.000 euro. Reken er maar op dat die prijs misschien verdubbeld wordt. Maar ook als de prijs richting de 70 mille gaat is dit natuurlijk nog steeds een heel aantrekkelijk aanbod.

Nog meer modellen om groei te versnellen

Verder heeft Autocar het ook over een kleinere elektrische auto van MG, waarbij Autocar vermoedt dat die rond de 20 mille moet gaan kosten en een bereik van ongeveer 240 kilometer heeft. Zo’n volumemodel zou wel heel goed passen bij de enorme ambities van SAIC, het moederbedrijf van MG. Want volgens Autocar wil MG de verkoop tegen 2024 opvoeren tot maar liefst een miljoen voertuigen per jaar. Dat gaat nooit lukken met de huidige modellen, zodat MG nieuwe en vernieuwde modellen, zoals de E-Motion en ook een kleiner model, zal lanceren. Ook de MG 5, de elektrische stationwagen, moet aan dit succes bijdragen. Deze krijgt volgens Autocar een 52,5 kWh accupakket waarmee een actieradius van 420 kilometer (volgens de verouderde NEDC-norm) mogelijk moet zijn.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven