NIO ET7 sedan

NIO ET7 kondigt als eerste elektrische auto met Solid-State accu aan

De Chinese startup NIO heeft naam gemaakt met snel uitwisselbare accu’s. Het merk heeft al eens gezegd dat het ook de Europese markt op wil. Voor de Europese markt zet het Chinese merk misschien wel de ET7-sedan in. NIO biedt die – als eerste autofabrikant – straks ook met een Solid-State accu aan.

Orderboek in China is al geopend

Deze ET7 wordt meteen de eerste sedan voor NIO, dat tot dusver drie SUV’s in het programma heeft. De NIO ET7 lijkt sterk op het twee jaar geleden getoonde studiemodel ET. Uiteraard zet NIO met deze sedan weer een volgende stap in de ontwikkeling van de designtaal van het Chinese merk verder. Als je in China woont, kun je al een pre-order voor de ET7 plaatsen, waarvan de productie is gepland voor het eerste kwartaal van 2022. Vooralsnog kun je hem alleen bestellen met ‘normale’ accupakketten van 70 en 100 kWh. Die accupakketten zouden, mede dankzij de gunstige cW-waarde van 0,23, goed moeten zijn voor een actieradius van 500 en 700 kilometer volgens de verouderde NEFZ-cyclus. Als we naar de WLTP-norm kijken, dan zal de actieradius ongeveer 300 en 500 kilometer bedragen. Daarmee is de ET7 niet bijzonder.

NIO ET7

 

Grote actieradius dankzij Solid-State accu

Als straks ook de versie met een Solid-State accu beschikbaar is, dan wordt het interessant. De NIO ET7 is de eerste elektrische auto die daadwerkelijk met een Solid State accu is aangekondigd. Die technologie maakt een 50 procent hogere energiedichtheid mogelijk, van wel 360 Wh/kg. Daardoor kan de accu van de ET7 een capaciteit van 150 kWh hebben waarmee een actieradius van 700 kilometer mogelijk is, en misschien wel meer.

Premium segment

Met die 700 kilometer schaart de auto zich in het rijtje van de Tesla Model 5 en Lucid Air. En dat past ook bij de ambities van NI. Volgens oprichter en CEO Li wil NIO met de ET7 namelijk de concurrentie aangaan met auto’s uit het premium segment. De aandrijflijn van de ET7 bestaat uit twee elektromotoren, zodat hij vierwielaandrijving heeft. Het systeemvermogen van 480 kW is afkomstig van een 180 kW elektromotor aan de voorzijde terwijl de achterste motor 300 kW kan leveren. De NIO ET7 staat op een adaptief onderstel dat werkt met navigatiegegevens en sensoren. De acceleratie van nul tot honderd moet in 3,9 seconden gaan, voor een adequate vertraging maakt NIO gebruik van high-performance remmen van Brembo.  De ruim vijf meter lange en bijna twee meter brede NIO ET7 heeft een forse wielbasis van 3,06 m. Qua binnenruimte is hij waarschijnlijk vergelijkbaar met de BMW 7-serie, terwijl hij qua prijs eerder in de buurt van de 5-serie komt.

NIO ET7

 

Connectiviteit, autonomie, digitale assistent en accu’s upgraden

Andere highlights van de NIO ET7 zijn de geavanceerde autonome functionaliteiten die op abonnementsbasis worden aangeboden, het dashboard met meerdere schermen, een head-up display en een geluidssysteem met 23 luidsprekers en 1000 Watt totaal vermogen. Ook biedt de ET7 geavanceerde, robuuste connectiviteit voor alle passagiers en NOMI interactieve persoonlijke digitale assistent. In China kun je de ET7 ook kopen zonder accu, waarvoor je dan en maandelijks huurbedrag betaalt. De all-in prijs begint bij een kleine 57.000 euro. Bijzonder is dat je de auto naderhand kunt upgraden met grotere accupakketten.

NIO ET7 sedan

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven