Byton M-Byte Foxconn

Deal met Foxconn biedt nieuwe kans voor Byton

Het is een tijdje stil geweest rond Byton. De Chinese startup had het eerste model, de M-Byte, eigenlijk al in 2019 willen produceren. Afgelopen zomer kondigde het bedrijf een pauze van een half jaar aan en vroegen we ons af of dat het laatste levensteken van Byton zou zijn. Dat zagen we gelukkig verkeerd.

Raamovereenkomst

Want Byton kondigt nu aan dat het een raamovereenkomst heeft met Foxconn Technology Group en Nanjing Economic and Technological Development Zone om gezamenlijk de M-Byte te produceren. Foxconn zou tevens fors investeren in Byton, met maar liefst 200 miljoen dollar. Ook is in het nieuws dat de serieproductie van de Byton M-Byte in het eerste kwartaal van 2022 moet starten. Maar in de formele raamovereenkomst wordt geen melding gemaakt van de hoogte van de investeringen van Foxconn.

Nieuwe kans

De investering van Foxconn betekent een nieuwe kans voor Byton, dat op sterven na dood leek. Er is in de media ook een kopie van een interne e-mail van Byton in omloop, waarin staat dat het bedrijf besloten heeft om zijn activiteiten nog eens zes maanden te staken, tot 30 juni 2021. Daarin staat ook dat het bedrijf nog steeds niet klaar is voor de hervatting van de productie en dat het personeel een vergoeding voor levensonderhoud op basis van de relevante wet- en regelgeving krijgt. Een vertegenwoordiger van Byton zei dat hij daar geen commentaar op kan geven.

Foxconn en Apple

Het meest interessant is misschien wel het feit dat Foxconn een grote toeleverancier van Apple is. En dat Apple misschien toch een elektrische auto gaat bouwen. Zou de investering van Foxconn misschien ook bedoeld zijn om ervaring in deze branche op te doen, en zo een ‘gespreid bedje’ voor Apple te creëren, om op die manier de productie van Apple’s elektrische auto in de wacht te kunnen slepen? Laten we maar niet te veel gaan gissen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven