Wiebe Wakker bereikt na drie jaar Australië in zijn elektrische Golf

Wat een afstudeerproject wel niet teweeg kan brengen… Wiebe Wakker is op 7 april 2019 gearriveerd in Sydney, Australië. In zijn volledig elektrische Volkswagen Golf is hij ruim drie jaar onderweg geweest, waarin hij 95.000 kilometer heeft gereden en 33 landen aandeed.

Wakker startte zijn Plug Me In-project om aandacht te vragen voor volledig elektrische mobiliteit. Hij vertrok op 15 maart 2016 vanuit Houten en arriveerde op 7 april 2019 in Sydney. Dat betekent dat Wakker precies 1119 dagen onderweg is geweest in zijn Volkswagen Golf Variant, die hij liefkozend ‘Blue Bandit’ is gaan noemen.

Actieradius van 200 kilometer

De auto heeft een elektrische actieradius van niet meer dan 200 kilometer, dus kunnen we ongeveer uitrekenen dat Wakker zo’n vijfhonderd keer heeft moeten laden op zijn reis door Europa, het Midden-Oosten, Azië en Australië. Hij was daarbij grotendeels afhankelijk van de 2000 mensen uit 45 landen die hem via plugmeinproject.com een slaapplaats en elektriciteit aanboden.

Opinie veranderen

“Ik wilde met mijn reis de opinie over elektrisch rijden veranderen”, aldus Wakker. “Ik wilde mensen inspireren om elektrisch te gaan rijden. Als ik naar de andere kant van de wereld kan, dan kunnen zij er ook in het dagelijkse leven mee uit de voeten.” Wakker – wiens verhalen op e-Drivers te vinden waren – keert nu terug naar Nederland. Hij wil een boek schrijven over zijn reis.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven