zondag, 2 april, 2023
Meer...

  Volvo EX90 Twin Motor Performance

  107.495

  28/02/2023

  Volvo Trucks heeft sinds de start van de productie van zijn elektrische trucks wereldwijd meer dan 4.300 trucks met elektrische aandrijving verkocht. De Zweedse vrachtwagenproducent maakte bekend dat men vorig jaar in Europa bijna twee keer zoveel elektrische trucks als in het voorgaande jaar heeft verkocht.

  03/01/2023

  Na dik zes maanden sturen met de Volvo C40 Recharge zijn we erover uit: ook Volvo is in staat een zeer goede EV te bouwen. Terwijl de achterstand die Volvo had op Tesla, net als zo’n beetje bij alle andere producenten van elektrische auto’s, significant is.

  22/12/2022

  In het afgelopen half jaar hebben wij Android Automotive OS uitvoerig kunnen testen in onze duurtester, de Volvo C40 Recharge. Android Automotive OS (AAOS) is een besturingssysteem dat volledig geïntegreerd is in de auto. Je hebt geen dus smartphone nodig die je eerst moet koppelen – zoals bij Android Auto en het biedt daardoor ook meer mogelijkheden. Maar is dit systeem ook het beste?

  15/12/2022

  Volvo gaat zijn elektrische modellen herzien. Hierdoor moet de efficiëntie van de C40 en XC40 flink verbeteren. In combinatie met een groter accupakket zorgt dat voor een grotere actieradius. Bovendien past Volvo een soort van wisseltruc toe. De ‘single engine’ modellen gaan van voorwiel- naar achterwielaandrijving.

  08/12/2022

  Volvo-topman Jim Rowan heeft de plannen bevestigd voor een nieuwe, compacte elektrische SUV, genaamd EX30. Deze Volvo EX30 moet al in 2023 op de markt komen zal en in China worden gebouwd. Maar hoe groot die EX30 wordt, dat is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat hij op Geely’s SEA-platform komt te staan.

  10/11/2022

  Volvo zit ons al een tijdje te teasen met een nieuwe, grote elektrische SUV. Eindelijk is het zover. Gisteren is de nieuwe Volvo EX90 onthuld in Stockholm. Een zevenpersoons elektrische SUV met een nieuwe architectuur, vierwielaandrijving en een hoog niveau van veiligheid en netwerktechnologie.

  occasion

  Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 495
  • Winter: 380

  Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

  Meer info op ev-database.nl.