donderdag, 22 februari, 2024
Meer...

  Volvo EX90 Single Motor

  83.495

  14/11/2023

  Nog niet zo lang geleden schreven we dat Volta Trucks hun faillissement aan moesten vragen omdat hun acculeverancier Proterra failliet was gegaan. In een recent persbericht heeft Volvo Group aangekondigd dat men bij de curator een bod van 210 miljoen dollar op Proterra Inc. heeft gedaan, en dat dit het winnende bod zou zijn.

  27/10/2023

  Een van de meest veelbelovende nieuwkomers is de Volvo EX30. Volvo’s kleinste model zou ook wel eens Volvo’s meest verkochte model kunnen worden. Hij staat op de SEA-architectuur van Geely, de Chinese eigenaar van Volvo, en zou ook in China gebouwd worden. Maar de EX30 komt straks ook uit het Belgische Gent.

  09/10/2023

  In een recente aankondiging hebben de bedrijfswagenfabrikanten Renault, Volvo en logistiek dienstverlener CMA CGM de handen ineengeslagen om een nieuwe generatie elektrische bestelwagens te ontwikkelen. Hierbij gaat men uit van een 800V-systeem, een unicum in deze branche.

  05/10/2023

  Met een stuk of negen modellen tracht Zeekr de komende jaren stevig voet aan de grond te krijgen in Europa. Dan hebben we het over een jaarproductie van 650.000 stuks. En dus kunnen we stellen dat er wederom een serieuze opponent voor de traditionele Europese merken bij is. Deze X trapt samen met de 001 af bij Zeekr, en deelt zijn technische basis met de Volvo EX30.

  21/06/2023

  Een aantal jaren geleden leek het zowel qua inzetbaarheid als CTO bijna onmogelijk om elektrische trucks in te kunnen zetten. Men had er geen vertrouwen in dat elektrische trucks een fatsoenlijke actieradius konden krijgen. En nu is dat vertrouwen er wel, en Volvo Trucks bevestigt dat nog eens met de laatste update van de FL Electric en FE Electric.

  07/06/2023

  Het is officieel: de Volvo EX30, het kleinste model van de Zweedse autofabrikant, is onthuld. Maar laat je niet misleiden door zijn compacte formaat. Deze elektrische SUV zou wel eens een gamechanger kunnen worden die de autowereld op zijn kop zet. Een betaalbare elektrische auto van een ‘premium’ merk, en dat mét SEPP-subsidie.

  occasion

  Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 520
  • Winter: 395

  Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

  Meer info op ev-database.nl.