Update: Is Wiebe Wakker? Het avontuur van de ultieme e-Driver met een e-Missie

Na bijna 1000 dagen reizen, 80.000 kilometer met zijn volledig elektrische auto heeft de Nederlander Wiebe Wakker (31) eindelijk Australië bereikt. In maart 2016 vertrok hij met een aangepaste Volkswagen e-Golf uit Houten. Met zijn reis wil Wiebe laten zien hoe duurzaamheid kan worden toegepast in het dagelijks leven. Ook wil hij aantonen dat elektrisch rijden net zo comfortabel is als het rijden in een benzineauto. Als het hem lukt om elektrisch naar de andere kant van de wereld te rijden, dan kunnen wij best met een elektrische auto naar de supermarkt. Wij volgen hem dagelijks want wij vinden hem de ultieme e-Driver!

Over Wiebe Wakker

“Sinds maart 2016 ben ik onderweg van Nederland naar Sydney in een elektrisch omgebouwde auto, de Blue Bandit. Mijn project heet Plug Me In, ik reis zonder geld en ben afhankelijk van de goedwilligheid van mensen om de eindbestemming te bereiken. De website plugmeinproject.com biedt mensen de mogelijkheid mij te ondersteunen met een maaltijd, slaapplek of stroom voor de auto. Afhankelijk van deze aanbiedingen wordt de route bepaald en zo werd ik kriskras door Europa gestuurd, reed ik door het Midden-Oosten, India en Zuidoost-Azië en onlangs ben ik eindelijk aangekomen in Down Under.”

Plug Me In is een avontuur met een missie: “Inspire, Educate & Accelerate. Het doel van de reis is om mensen voor elektrisch rijden te inspireren en de transitie naar een klimaat neutrale toekomst te versnellen. Met de Blue Bandit maak ik stops bij duurzame organisaties en initiatieven die actief zijn op het gebied van duurzaamheid. Via video’s laat ik zien wat de uitdagingen in de verschillende landen zijn en welke innovatieve, duurzame oplossingen er al beschikbaar zijn.”

Ik ben dit avontuur aangegaan omdat ik zag dat de omschakeling naar een duurzamere wereld langzaam ging, te langzaam.

“Ik ben dit avontuur aangegaan omdat ik zag dat de omschakeling naar een duurzamere wereld langzaam ging, te langzaam. Ik zie elektrische rijden als een deel van de oplossing van het gezamenlijke milieuprobleem dat wij hebben, maar helaas rijdt nog niet iedereen in een stekkerauto. Vaak vanwege de vooroordelen die erover elektrisch rijden bestaan: ze zijn niet betrouwbaar of gaan niet ver genoeg. Door naar de andere kant van de wereld te rijden in een elektrische auto hoop ik te laten zien dat elektrisch voor velen geschikt is. Range Anxiety ken ik inmiddels niet meer, alleen nog Range Excitement. Ik ben bijna duizend dagen onderweg, heb ik 33 landen aangedaan en 82.000 kilometer afgelegd zonder een druppel benzine te verbranden.”

“Mijn reis is vooral een sociaal avontuur; ik overnacht bij locals die mij hun cultuur leren kennen of een mooie plek ergens op de wereld laten zien. In de afgelopen tweeënhalve jaar heb ik een hoop meegemaakt. In de Emiraten werd ik uitgenodigd door een Sjeikh en leefde ik een weekend lang in extreme luxe, in Bangladesh werd mijn auto in beslag genomen door de douane en in Maleisië ontmoette ik een Nederlander die een dag later met een Maleisische prinses ging trouwen. Leest als een boek? Gelukkig zijn er video’s.”

Voor meer informatie: plugmeinproject.com

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven